FDEL har deltaget ved en lang række events i løbet af 2015, hvor vi har arbejdet for at sprede kendskabet til elbilen, og for at få en god snak med “almindelige” danskere om valg af bil, og om fordele og ulemper i den forbindelse.


I samarbejde med Danfoss Universe på Als afholder FDEL den næste event i rækken af årets store events den 17 Oktober, med start kl 10.00, hvor elbiler vises frem og kan prøvekøres, og hvor man kan få en ærlig og uvildig snak om elbilers muligheder, begrænsninger, omkostninger og besparelser i en almindelig hverdag.

Der har været holdt events rundt om i landet fra Aalborg til Bornholm gennem 2015 og med støtte fra Energistyrelsen. På denne måde har frivillige medlemmer fra FDEL haft kontakt med tusindvis af Danskere over en snak og afprøvning af elbiler. FDEL har gennem bilimportørerne, i samarbejde med bilforhandlere, fået stillet biler til rådighed, og de har ikke haft noget imod, at FDEL taler lige ud af posen om deres biler, også selvom det ikke er salgstaler. De ved godt, at ærlighed holder længst, måske især for elbiler, og har bakket op ved at sætter prøvebiler til rådighed. Derudover har rigtig mange frivillige FDELére selv stillet deres biler til rådighed og kørt langt de fleste ture med interesserede. Det er stort når vi ved hvordan en bil ser ud efter mange ind og udstigninger på grus osv. og alle har jo gerne ville opleve trækket i elbilerne så der er slidt dæk på den gode sags tjeneste.

Vi regner med at kunne fortsætte denne succes næste år, men omfanget afhænger dog af om det lykkes at skaffe midler til det, da foreningens relativ beskedne kontingent ikke rækker til så store arrangementer. Selvom medlemmer deltager gratis, vil der altid være driftsudgifter forbundet med en troværdig og professionel optræden. FDEL har også afholdt interne workshops, hvor der blev drøftet, vejledt og ved rollespil øvet i hvordan man bedst kan være en ærlig elbils ambassadør, med begge ben på jorden. Der er vigtigt at dem, som med fordel kan vælge en elbil, blive opmærksomme på muligheden og vælger at købe elbil næste gang de skal have en ny bil. Og det er faktisk det kendetegnede svar besøgende at den afsluttende replik er ”det er helt klart vores næste bil skal være en elbil”. Men det er omvendt også vigtigt at undgå at dem, der ikke bør købe elbil endnu, alligevel fejlagtigt kommer til at købe en pga. misinformation.

Første event i år var på Hammel Messen i foråret, dernæst fulgte en weekend på Tange Elmuseum. I Skælskør var elbilerne med til ”drengerøvsaften”, sammen med en masse konventionelle biler. På folkemødet var FDEL stærkt repræsenteret med 2 stande, en ved selve folkemødet og en i kanten af byen til prøveture. Her blev der også gennem alle 4 dage, afholdt arrangementer med diskussion af ”myter” om elbiler, så der var både gang i elbilerne til prøveture og livlige diskussioner omkring elbiler med forskellige interesseorganisationer og brancher. I sommers var Egeskov Slot i centrum til en event, hvor de havde en trumf i ærmet i form af en elbil i deres veteranbilmuseum fra før verden gik a’lave. I Aalborg blev der i September afholdt en 2 dages event, hvor FDEL havde to stande kørende. Den 17/10 er der en event på Als ved Danfoss Univers. Muligvis når vi et 8. Event idet der stadig arbejdes på at holde et arrangement sammen med København Kommune på Rådhuspladsen.

Der er en god og positiv opbakning til disse events fra medlemmers side, og det er altid være muligt at mønstre et godt hold af lokale FDEL medlemmer. Desuden er et hold ”gamle rotter” rygraden i det praktiske, og de har efterhånden fået er god rutine. Der har også været en stor opbakning fra vores værter, der omfatter: Hammel Messe Center, Tange Elmuseum, komiteen bag Folkemødet på Bornholm, Egeskov Slot, komiteen bag Aalborg Bæredygtighedsfestival og Danfoss Univers.

FDELs styregruppe bag event-serien siger hermed 1000 tak til alle, samt Energistyrelsen, der har støttet alle events, og vel mødt på Danfoss Univers!