Nyt samlet kort over ladepunkter

Michael Schultz  

Dansk Elbil Alliance har frigivet et kort som samler de offentlige ladepunkter i Danmark ét sted.


Nu er det blevet meget lettere at navigere mellem de mange forskellige ladepunkter i Danmark. Det fulde overblik har indtil nu krævet helt op imod 4 forskellige app's eller hjemmesider. En procedure mange på forhånd har opgivet.

Dansk Elbil Alliance har stået for et projekt som har samlet flere forskellige udbydere af opladning samt kommunalt opsatte ladepunkter på EN og samme hjemmeside. Den fortæller ikke blot hvor de forskellige punkter befinder sig, den viser også så vidt det er teknisk muligt, hvilke ladepunkter der er optaget eller måske endda ude af drift.

Alle offentlige ladepunkter fra EON, Clever, Tesla og Cleancharge er med på kortet, men også ladepunkter ved diverse hoteller og restauranter, samt flere kommunalt opsatte ladepunkter er med.

Det er på hjemmesiden muligt at filtrere ladepunkterne efter teknologi og styrke, helt som vi kender det fra flere andre ladekort. Det mest banebrydende er selvsagt at det hele er samlet ét sted, og noget andet meget opløftende er at det nye kort er baseret på "åbne data". Det vil sige at folkene bag projektet kvit og frit stiller deres data til rådighed for alle interesserede. Det giver mulighed for at andre kan ta' handsken op og udvikle mobil apps, apps til bilernes egne brugerflader og/eller helt andre spændende projekter, hvor en samlet liste med alle ladepunkter giver mening. Dette er efter FDEL's mening en lige så stor nyhed som selve kortet. Vi glæder os til at se hvad dette positive initiativ kan udvikle sig til.

Kortet finder du her på Dansk Elbil Alliance's hjemmeside. Kommentér på FaceBook