Forenede Danske Elbilister gennemfører i løbet af sommeren en række events rundt i Danmark. Dette er et initiativ som skal hjælpe med udbredelsen af og kendskabet til elbiler, støttet af Energistyrelsen.


Vi viser vores biler frem, fortæller ærligt om vores oplevelser og erfaringer med elbiler, og flere gange har vi også delt prøveture ud i bilerne. Det er jo tit ikke før man oplever selve køreglæden i en elektrisk bil, man bliver endeligt overbevist om at det er det helt rigtige. Læs her om nogle at de arrangementer vi allerede har gennemført.

Hammel

Ved Forårsmessen i Hammel Idrætscenter var vi repræsenteret med en hel række elbiler. Faktisk havde vi en hel hal til rådighed i idrætscenteret. Vi viste biler lige fra Tesla Model S til den lille Renault Twizy, og mange modeller mellem dem. Generelt var dagen en stor succes, og vi havde mange gæster “igennem butikken”. Flere gav udtryk for at være kommet kun for at møde os og vores biler.

Tange

I Pinsen var vi talstærkt til stede ved et elbilarrangement på Energimuseet ved Tange Sø. Her havde vi over 1000 besøgende forbi over de tre dage arrangementer varede. Vi kørte en masse prøveture i området omkring museet, samlet set blev der kørt over 2.100 km prøveture, svarende til over 350 ture, over 880 gæster tog hjem fra Tange en elbil-prøvetur rigere. Alle disse prøveture klarede vi uden et eneste gram Co2 forurening ved hjælp af Tange Værket. På en god dag tager det blot Tange Værket 5 minutter at producere strøm nok til de over 2.100 km elbil kørsel.

Af forskellige modeller repræsenteret kan vi nævne Renault Zoe Z.E., Nissan Leaf, VW eUP, VW eGolf, Tesla S60, Tesla S85, Tesla S85D og Tesla Roadster. Flere af disse biler var stillet til rådighed af de respektive importører, og i disse biler sad de besøgende selv bag rettet.

Skælskør

I Skælskør har de et tilbagevendende fænomen kaldet Drengerøvsaften. Det er en aften hvor alle med interesse for biler og motorer kan mødes og vise deres kæreste eje frem. Dette arrangement er gennem de seneste år vokset sig større og større, og fylder efter hånden størstedelen af centrum i Skælskør. Vi oplevede en helt fantastisk stemning aftenen igennem, og havde besøg af en masse bilinteresserede som lige skulle høre om det nu også dur til noget, det der med biler på strøm.

Mange havde en ret stor viden om bilerne, og det var positivt. Mange havde overvejet at anskaffe sig en elbil, og andre havde valgt at “se tiden lidt an”. Vi oplevede igen her i Skælskør at de besøgende satte pris på at tale med “rigtige” mennesker. Mennesker som havde elbilerne inde på livet til hverdag, og som ikke havde nogen økonomisk interesse i de besøgendes valg af bil.

Resten af sommeren

Vi vil over sommeren deltage ved en række andre begivenheder også, bl.a. glæder vi os meget til Folkemøde på Bornholm hvor vi igen vil være svære at komme uden om, med et tæt spækket program af spændende debatter om elbiler. Lad os ses “derude” i løbet af sommeren.