Verdens største elbilparade åbner Silkeborgmotorvejen

Når HKH Kronprins Frederik søndag d. 11. september om eftermiddagen klipper snoren ved den officielle åbning af Silkeborgmotorvejen, vil begivenheden samtidig blive markeret med verdens største parade af elbiler.

En særlig nedsat arrangørgruppe under Forenede Danske Elbilister FDEL har siden juni arbejdet på at gennemføre et verdensrekordforsøg med det hidtil største antal elbiler samlet i kortege. Initiativet blev taget efter at Vejdirektoratet stillede en del af Silkeborgmotorvejen til rådighed og dermed gjort plads i det officielle åbningsprogram til en stor præsentation af elbiler.

Få dage før tilmeldingsfristen slutter lørdag d. 10. september er der tilmeldt ca. 350 elbiler fra 5 nationer. Heraf 2 elbiler fra Ukraine samt elbiler fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. De mange biler repræsenterer foreløbig 13 bilmærker. Den hidtil største elbil parade er på 241 biler og blev gennemført d. 18. april 2015 i Montreal i Canada.
”Med den imponerende parade af elbiler i Silkeborg er det på forhånd intet mindre end en verdensrekord, der nu også er godkendt som et Guinness World Record forsøg. Og det vil blive en helt unik oplevelse for de mange tusinde tilskuere at fornemme fremtidens bud på lydløs og miljøvenlig vejkørsel med elbiler ” fortæller Jørn Grønkjær fra arrangørgruppen.

Elbilkørerne repræsenterer brede dele af befolkningen og samfundslivet. Blandt deltagerne i elbilkortegen ved motorvejsåbningen er der også internationalt kendte danske virksomheder og erhvervsledere.

Foruden paradekørslen har FDEL lørdag og søndag i samarbejde med bilimportørerne, forhandlere og leverandører af el ladere indrettet et særligt messeområde ved motorvejen og Vejdirektoratets festplads. Her vil der blive mulighed for prøvekørsel af elbiler samt møde med repræsentanter for flere elbilmærker, virksomheder og FDEL. Energiselskabet E.On leverer gratis strøm til elbilerne. ”Det bliver et arrangement med masser af spændende nyheder om elbiler, el opladningsmuligheder og fremtidige trafikpolitiske scenarier ” oplyser formanden for FDEL Martin Messer Thomsen.

Silkeborgenserne og byens gæster vil ligeledes både lørdag og søndag få mulighed for at se mange udstillede elbiler i det smukke parkområde ”Indelukket” i Silkeborg. Her vil ejerne være parate til at svare på spørgsmål og give informationer om elbilkørsel. Samtidig vil FDEL og arrangørgruppen søndag formiddag afholde et åbent debatarrangement om elbiler, afgifter, klima og trafikpolitik.

”Det er gratis for elbilejerne at tilmelde sig paradekørslen på Silkeborgmotorvejen ved den officielle åbning uanset om de er privatpersoner eller repræsentanter for kommuner, organisationer og virksomheder. Man kan stadig nå at deltage og dermed også få en enestående køreoplevelse på en af Danmarks smukkeste motorvejsstrækninger ” oplyser Bent Vistisen fra arrangørgruppen.

”Foruden verdensrekorden bliver det den hidtil største elbil manifestation i Danmark. Og det kan kun lade sig gøre takket være den store opbakning fra elbilisterne og samarbejdet med såvel Vejdirektoratet og Silkeborg Kommune som engagementet fra virksomheder og andre sponsorer” understreger Jørn Grønkjær. Han nævner desuden som eksempel, at Post Nord deltager med en række el-postbiler.

”Det er en rigtig spændende og helt ny dimension for os, at man har formået at organisere et bæredygtigt initiativ med så mange elbiler ved åbningen af Silkeborgmotorvejen” udtaler projektleder i Vejdirektoratet Mike Boesen.

Yderligere informationer kan fås hos arrangørgruppen:
Jørn Grønkjær – mobil 2462 0266
Bent Vistisen – mobil 2490 6575
Erik Børsting Hansen – mobil 3051 6777

Se også:
https://fdel.dk/nyheder/verdens-laengste-elbil-parade/
http://boersting.dk/fdel/
https://www.facebook.com/groups/fdel.dk/
https://www.facebook.com/events/623355101165830/

*Forenede Danske Elbilister FDEL blev stiftet i maj 2013 som forbrugerorganisation for elbilister, med det formål at udbrede kendskabet til elbiler og påvirke samt understøtte løsninger, der får flere elbiler på vejene – og dermed aktivt hjælper til med at fremme den grønne omstilling i Danmark. FDEL er anerkendt som talerør for elbilister blandt de forskellige aktører og interessenter i elbilverdenen.

Egå d. 08.09.16