Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Hvilken type elstan...
 
Notifications
Clear all

Hvilken type elstander kan vi få monteret, så vi ikke er afhængige af Clever eller andre?

2 Indlæg
3 Users
2 Reactions
4,075 Antal kig
0
Topic starter

Vi har netop opført nyt hus med integreret solcelle tag med en forventet produktion på 17000 kWh/år og står for at købe en elbil, som vi så selv vil forsyne med el.

Hvilken type elstander kan vi få monteret, så vi ikke er afhængige af Clever eller andre?

2 Answers
2

Tillykke med jeres nye hus - super sejt med energiproducerende tag!

Det korte svar er, at enhver godkendt Type2 lader kan bruges. Nogle er smartere end andre, med det koger ned til smag og pris.

Se også https://fdel.dk/vejledninger-til-etablering-af-ladeinfrastruktur/til-elektrikeren/ med vigtig info om HPFI relæ og andet godt at tale med elektrikeren om, hvis I ikke allerede har lavet den bagvedliggende elinstallation til laderen.

Når I har solceller - og navnligt med så stor effekt som her - er der rigelig effekt til at lade selv tre-fasede elbiler op med overskudseffekt, som ellers ville være solgt ud på nettet til lav eller ingen pris. Der findes ladere, som selv kan holde øje med elretningen på jeres hovemåler og regulere op og ned for effekten, så I udnytter jeres egen solcellestrøm bedst muligt. Og den kan altså også lade med billig, grøn el om natten. 

Jeg har umiddelbart kendskab til følgende. Hvis I kender andre, så skriv gerne videre i denne tråd - særligt hvis I har egne erfaringer.

Mvh

Mads Aarup
Civilingeniør
FDEL Bestyrelsen

0

En billig løsning ved hjemmeladning kunne være evdk.dk

Del: