Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Opladning med elvar...
 
Notifications
Clear all

Opladning med elvarme og solceller

3 Indlæg
3 Users
0 Reactions
3,019 Antal kig
0
Topic starter

Kan beregneren i Fdel virkelig være rigtig med henblik på effekten af at tilhøre el/sol-segmentet?

Det ser ud til at det koster det samme at lade uden abonnement, hvad enten man er el/sol eller almindelig el-kunde.

Såvidt jeg har forstået det, får man nedsat el-afgift (for tiden 0,22kr/kwt faldende til 0,01) for alt forbrug udover 4000 kwt/år som el/sol, hvilket vel også gælder hjemmeopladning af el-bilen. Det vil vel svare til den refusion alm. elkunder får fra ladeselskaberne.

2 Answers
0

Du bliver nok nødt til at præcisere dit spørgsmål lidt - eller beskrive den konkrete situation der er baggrunden for spørgsmålet hvis vi skal prøve at finde et svar fra elbilforeningen.  Og hvilken "beregner" der er tale om  ?     

 

Med hensyn til ladning af elbiler på hjemadressen så gælder der som udgangspunkt: 

  • Refusion af elafgift på strøm anvendt til opladning af køretøjer, kræver  at forbruget måles via en MID godkendt elmåler integreret i ladeboksen og at denne ladeboks serviceres  og afregnes via et CVR nr.  Det kan så ske via egen ladeboks som serviceres af den valgte ladeoperatør eller en ladeboks ejet af ladeoperatøren som en del af aftalen eller abonnementet.
  • Der kan ikke opnås  elafgiftsrefusion på installationer hvor der også er tilmeldt nettilsluttede solcelle anlæg. Enkelte operatører for elbilsopladning betaler (indtil videre) dog helt eller delvist for strøm anvendt til opladning - således at det i praksis opleves som at der gives elafgiftsrefusion på  installationer med solcelleanlæg.           
  • Grænsen på 4000 kWh og elafgiftsreduktion er relateret i forhold til husstandens forbrug til elektrisk opvarmning og ikke om der også foretages opladning af elektriske køretøjer på den samme installation, men i praksis er opladning af køretøj jo også omfattet af denne afgiftsreduktion, men altså ikke via ladeboksen.  
Dette indlæg blev modereret 3 år siden af Hans Peter Andersen
0
Topic starter

Tak for svaret. Beregningssiden fra elektriker Balzer, som I selv linker til på jeres side:

Hvordan oplader man en elbil – og hvad koster det?

viser omkostningerne hos forskellige ladeoperatører og uden abonnement hos en sådan.

Her fremgår det, hvis man klikker “fluebenet” elopvarmning/solceller til og fra, at prisen uden abonnement er den samme, hvadenten man har elopvarmning eller ej.

Jeg er helt med på, at man ikke kan få refusion for elafgift, hvis man har elopvarmning mv.

Min situation er at mit hus har elopvarmning/varmepumpe og desuden solceller. Solcelle-anlægget dækker ikke hele vort forbrug, vores nettoforbrug udover solceller er over 4000 kwt/år og vi har derfor nedsat elafgift (få øre) for forbruget herudover.

Hvis vi får installeret en ladeboks(uden MDI måler), vil strømforbruget til opladning af bilen være omfattet af den samme nedsatte elafgift, så vi har ikke behov for en ladeoperatør til at sørge for refusion.

Er det ikke korrekt opfattet?

venlig hilsen

selsoe 30/10/2021 4:05 pm

Det korte svar er: Jo det er korrekt opfattet. Det lidt længere er: Det er korrekt, men fx. Clever (kender ikke til andre) giver alligevel refusion selvom I har elvarme/solceller. De har til gengæld en ret høj abonnementspris som næppe vil give mening at betale i et sommerhus.

Del: