Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Notifications
Clear all

Citroen Zero opladning  

   RSS

0

Hejsa.  Nogen der ved hvorfor jeg ikke kan bruge min clever ladeboks til at lade min nyindkøbte Citroen Zero.  Har prøvet med en adapter type 2til type 1 uden held.  Ladeboks slår fra efter få sekunder.  Bruger ladeboks dagligt til Kia optima phev. 

2 Answers
0

Hej Allan,

 

Det er meget svært at sige ud fra det oplyste. Men hvis adapteren ellers er lavet rigtigt (dvs. lavet forkert i forhold til standarden, da standarden faktisk ikke tillader at type 2 stik "forbindes"/forlænges) så burde der ikke være noget til hinder for at den virker med din ladeboks. Styresignalet er det samme i type 1 og 2.

Det du skal være sikker på: 1. virker adapteren i det hele taget og 2. er den sat helt sammen med ladeboksens stik.

Når du ser ind i et type 2 stik er pinden øverst til højre (ladeboks stik) eller øverst til venstre i bilen CP/Control Pilot, på type 1 er det nederst men samme side (højre/venstre) som type 2.

CP afgør om der er "ordenlig" forbindelse, altså om stikket er sat rigtigt sammen. Den er lavet kortere end de andre så den afbrydes før der er kontakt i de strømførende dele, ud fra devisen at hvis strømmen ikke er forbundet helt kan det medføre højere modstand og dermed varme og i yderste konsekvens er varme lig med ild.

 

vh, Erik

0

Hej Erik.  Tak for svaret.  Jeg har prøvet 2 adapter som nu er returneret.  Jeg prøvede at bruge min mormor lader, og det virkede. Tænker at det er noget clever styre, så boksen ikke kan bruges til adapter.  Vy. Allan 

Del: