Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Skat på solgt strøm
 
Notifications
Clear all

Skat på solgt strøm

   RSS

0
Topic starter

Overvejer, at sælge strøm til andre fra min egen lader (når jeg får den).

Er der nogen, der ved om man bliver beskattet af indtægten og i så fald, hvor meget.

Gode forslag til evt. ladeløsning inkl. app modtages med kyshånd. PS - jeg har solceller.

Mange hilsner

Vivi Mathiesen

Topic Tags
2 Answers
1

Dette spørgsmål kommer jævnligt op og ekstern omsætning på private husstandes ladestandere må som udgangspunkt forventes at være reguleret af praksis ifbm. med stalddørssalg og vejboder på privat område, og vil i langt de fleste tilfælde være omfattet af bagatelgrænser.

Så vidt vides er der endnu ikke nogen skatteankenævns afgørelser på dette område for private ladestandere.  

Hvis laderen er opsat og anvendt ifbm. erhvervsmæssig udlejning kan vurderingen være anderledes.  

Du skal være opmærkom på at der kan være andre forhold omkring at give offentlig adgang til at parkere og lade der kan være omfattet af lokale regler (lokalplan, trafikale forhold, grundejerforening) og din eventuelle brugsaftale ("flat rate", forbrugsloft, variable priser, specifik bil(reg.nr), refusionordning,  etc)  med en ladestander operatør hvis du ikke blot selv indkøber og får opsat en ladestander hvor du som udgangpunkt kan gøre som du vil.    

Du skal være indstillet på at der kan være parkerede biler på din grund i kortere eller længere tid, hvor du så ikke selv kan disponere over plads og laderstanderen. 

Private ladestandere  hvor ejeren af den ene eller anden grund vil give adgang til opladning oprettes typisk på   http://plugshare.com  (eller app) med type privat og kontakt-og evt. betalings-oplysninger. Denne mulighed kan bruges uanset hvilken ladestander du har, men der er ikke mulighed for automatisk betaling.      

En alternativ mulighed er at tilmelde din ladestander hos en MSP (mobility service provider / roaming)  udbyder som  http://monta.app hvor brugsbetaling er en del af oprettelsen og anvendelsen.  Her er der krav til hvilke ladestandere der kan anvendes. 

Endelig kan du forsøge at aftale med en ladestander operatør (fx. Clever, EoN, Sperto, Spirii etc) at din private lader oprettes med offentligt adgang, men det vil som regel ikke give dig en direkte omsætning, tværtimod må du forvente at etablering af en enkelt ladestander i de fleste tilfælde på denne måde vil påføre dig ekstra omkostninger, hvis du ikke har en lokation der på anden måde vil være attraktiv for ladestander leverandøren.      

 

Hvorvidt din lader reelt vil blive brugt afhænger meget af hvor den er placeret og hvad der ellers er af ladeinfrastruktur i nærheden, men i mangel af egentlige statistikker og undersøgelser er det fornemmelsen at de private ladere der er publiceret via fx plugshare ikke anvendes i udstrakt grad da der i sagens natur som regel er tale om relativt langsomme ladere der ikke er placeret i nærheden af trafik eller service knudepunkter. 

Samtidig er situationer hvor biler akut mangler (langsom) strøm reelt meget sjældent forekommende. 

    

 

Dette indlæg blev modereret 2 måneder siden 4 times af Hans Peter Andersen
0
Topic starter

1000 tak for det meget grundige og brugbare svar!

Del: