Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Bybo i Aarhus med b...
 
Notifications
Clear all

Bybo i Aarhus med behov for at besøge familien i Odense

3 Indlæg
2 Users
0 Likes
964 Antal kig
0
Topic starter

Hej venner!

 

Jeg er tekniknørd, og lever i dagligdagen af at spille musik. Bor i Aarhus med min kæreste, og vi skal have et barn til oktober. 

Vi står lige nu og overvejer at købe en bil snart - til dels fordi vi forventer at have brug for det med barnet, lidt fordi vi regner med at holde os fra offentlig transport efter han er født, og lidt fordi jeg står og skal spille en turné i september med 3-4000 km kørsel. 

Vi skal enten have en brugt Polo eller sådan noget eller gå elbil-vejen. Jeg vil VIRIELIG gerne have en elbil, har selvfølgelig altid drømt om en Tesla etc - men 4000 om måneden i lån-tilbagebetaling virker lidt dumt. 

Vores behov er småture i Aarhus, muligheden for at jeg kan tage ud og spille koncerter i danmark, og besøge familien på Fyn nogle gange om måneden. 

Der er nærmest ingen lademuligheder i Aarhus hvor vi bor - ud over at have et abonnement, og så tilsyneladende være nødt til at betale parkering hver gang man lader.  Vi bor i lejlighed og har ikke mulighed for at sætte en stander op. 

Hvad gør vi? Billig brugt benzinbil eller lækker elbil, fx en brugt Kona med WLTP på 443 km til en 270.000?

Og ladningen - med en elbil, skal vi så bare løse det ved at acceptere, at vi ikke kan lade uden at betale for parkering?

Topic Tags
3 Answers
0

Hej Jonas,

Selvfølgelig skal du da vælge elbil.

Om Kona'en så er det rigtige valg, det er en anden sag. Jeg har selv Hyundal Kona 64 kWh årgang 2019.

Rækkevidde:

Hvis dit behov mest er Århus-Odense behøver rækkevidden ikke være så stor, dvs. dit udvalg af modeller bliver større. Fx har EON/Clever en dejlig lyn-ladestation i Fredericia, hvor man lige kan få en burger eller gå i supermarkedet imens.

Men hvis din turne bringer dig til provinsen (alt uden for Kbh & Århus) så er et stort batteri en dejlig ting. Og så er udvalget af brugte biler begrænset.

Lade-strøm:

Min Konas største bagdel er opladningen. Kona årgang 2019 kan kun lade på en fase, selvom laderen leverer alle 3. Dvs. på ældre ladestationer og hjemmeladere fås typisk 3.6 kW. Og så er der en del timer op til de 64 kWh. Nyere ladere (eller den dyre Twinlader til hjemmebrug) kan så give 7.2 kW. Men det er ikke til at vide, før du sætter stikket i. Og så er det træls at stå i Holstebro og gerne ville videre.

2020 modellerne kan fås med 3 fase lader - og det fås også i visse andre mærkers ældre modeller, fx Renault og Tesla (måske også andre, jeg har ikke checket)

Men bortset fra det, så er Kona en dejlig bil 😎 

Mvh

Thomas

0
Topic starter

Vi var ude og prøve en Kona den anden dag, og damn, den er utroligt lækker og luksuriøs! Er helt sikker på det bliver den. 

Jeg ville virkelig elske at have det store batteri, så vi overvejer en brugt, fx. denne her

 

Det med faserne lyder ret relevant - kan ikke rigtig se en pris på det på Hyundais hjemmeside. Er den 3-fasede lader noget man skal have fabriksmonteret, dvs. ikke noget man kan tilkøbe?

0

Hyundai laderen i bilen er dsværre fabriksmonteret 😥 

Del: