Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Opladning i garage ...
 
Notifications
Clear all

[Løst] Opladning i garage indbygget i blokken

6 Indlæg
3 Users
0 Likes
1,611 Antal kig
0
Topic starter

Hejsa,

Jeg bor i en blok, hvor der i stue etage er nogle 6 lukket garager, opgang, 2 lejligheder, 2 lukket gargager, til sidst åben garage til 4 biler.

Det koster for meget at få trukket kabler til 3-faset, da den skal trækkes fra blokkens fælles el, så der skal åbenbart ekstra boks og måler op, samt regnskab skal igennem boligforening :/
Så er ved at få en pris på 1-faset kabel trukket fra min lejlighed på 2. sal, ned til min garage (ligger lige over min garage).

Blokkens hus-elektriker var forbi i dag, for at se hvordan kabel kunne trækkes, så han kunne give en pris.
Han snakkede om brandfare ved at lade i lukket garage, nu hvor der lå lejlighed lige ved siden af.

Synes dog ikke jeg kan finde noget steder på nettet, omkring brandfare og ladning?
Kun at man skal sørge for rigtig el-installation, ikke bruge forlængerledninger og andre mærkelige ting nogle folk kan finde på.

Nogen der kan komme med beviser for og imod? 🙂

5 Answers
0
Topic starter

Kan se min indlæg venter på at blive modereret, men har snakket med FDM.

Der er ikke nogen lov eller nogen undersøgelser som taler for eller imod.
Men FDM ville gå videre med det i det politiske system hos dem, for det var et interessant emne.
Men risiko'en er større, da der sker en kemisk proces, når lades. Hvor stor kunne han så ikke sige.

Har besluttet mig for at skippe hjemmeladning og lade i byen 🙂

0

Jeg kan ikke umiddelbart se problemet. Der er jo masser af indendørs opladning rundt omkring, i parkeringshuse osv. Tilmed på færger! Og hvis der skulle være brandfare ved at lade i en lukket garage, er der det vel også i en åben carport. Reaktionerne er vel de samme. Jeg kan ikke se det skulle være et problem. Ring evt og snak med en elektriker der er vant til at installere ladeløsninger. Jeg kan anbefale www.godenergi.nu

0
Topic starter

Som du nok kan se, er det et ukendt område for mig 😀

Men tænker, parkeringshuse & færger, er der enten åben ud, eller udluftningen (skal jo af med alt det brugt-dino-luft 😉

Normal er en lukket eller åben garage ikke en del af huset og hvis der sker noget, er det "kun" det hus, ikke som her, hvor det er en helt blok med mange mennesker.

Så vidt jeg kan se, er de kabler i tilbuddet større end de FDM siger der skal til, så tænker el-delen burde være ok 🙂

0

Jeg er ikke elektriker, men tør næsten godt sige at det er en and. Så vidt jeg ved er der masser der har opladning i lukkede garager. Hvis der var nogen som helst risiko ved det, ville det være ulovligt at lave. Men som sagt vil jeg anbefale dig at tale med en elektriker der har erfaring med at lave ladeløsninger. Se mit forrige svar. 🙂

0

Der er ikke nogen specifikke regler omkring opladning af elbiler i garage eller carport udover de generelle regler på området. 

Men den enkelte boligforening eller ejendomsejer kan jo have egne husregler, som fx.  forbud mod opbevaring og påfyldning af brændstof i garager og andre aktiviteter der formodes at kunne medføre øget risiko eller gene for ejendom og beboere, hvor disse regler så videreføres til også at omfatte opladning af elbiler.

   

Sikkerhedstyrelsen har udsendt information om regler og gode råd for ladeinstallationer: 

https://www.sik.dk/erhverv/elinstallationer-og-elanlaeg/vejledninger/elinstallationer/elbiler/opladning-el-biler#  

 

Ved overholdelse af regler og råd er der på nuværende tidspunkt ikke nogen indikation hos myndigheder eller forsikringsselskaber af særlig risiko ved opladning af elbiler i garage eller carport i forhold til kendte risici ved parkering i garage eller carport med benzin og diesel drevne biler.  

I det beskrevne tilfælde må det iøvrigt formodes at der er opsat brandalarmer i garageanlæg og ejendom generelt. 

 

Fremover må der  forventes en yderligere afklaring af den reelle risiko og forenkling af regler på dette område, bl.a med erfaringer fra Elbilforeningen i Norge. 

 

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev modereret 2 år siden af Hans Peter Andersen
DimZen DimZen Topic starter 28/10/2020 4:05 pm

@hans-peter-andersen

Ingen regler om lader til elbiler, jeg er den første der efterspørger det 😀

Ingen brandalarm i garage, tror vi bor i den blot med flest garager, de andre har f.eks. fællessal, vicevært-værksted osv..
Der er en fælles gang pr. etage over stuen, hvor der er opsat 5 alm. brandalarmer, dem med batterier og bare larmer ved brand, alarm bliver ikke sendt til nogen, ellers er det om til lejer selv at sætte brandalarmer op.

Del: