Nu begynder leveringen af Hyundai Kona til norske kunder

Den første last af Hyundai Kona Electric er ankommet i Norge. Modellen har vakt stor interesse i vores naboland. Bilproducenten er holdt op med at modtage ordrer på grund af tilstrømningen. Kun 20.000 kunder nåede at lave en bestilling.

Nu er de første biler, lige over 100, blevet sat af på kajen i Drammen. Flere andre skibe er på vej, og den næste kommer om en uges tid.

Vi ser frem til at levere biler kontinuerligt. Vi ved, at ventetiden kan være svær for dem med høje kø-numre, men i de kommende måneder vil vi levere tusindvis af Hyundai Kona Electric til kunder, siger Hyundai Norges marketingchef Christian Stenbo.

Modellen vil måske blive den mest populære elbil i Norge. En af grundene er prisen på 326.000 norske kroner. Og til trods for den relativt lave pris imponerer specifikationerne. Bilen fås med to mulige batteripakker, en pakke med 39,2 kWh timer og en på 64. Sidstnævnte giveren rækkevidde på 482 km. Tallet er i henhold til den nye testcyklus WLTP, som stemmer bedre overens med virkeligheden end den nu afløste testcyklus NEDC. Begge modeller kan oplades til 80 procent på lidt under en time.

Acceleration og tophastighed er ikke så god som i en Tesla, men begge klarer sig godt i sammenligning med benzinbiler.

Læs mere om Hyundai Kona Electric i det kommende nummer af papirudgaven af magasinet Elbilen (i Sverige), som pt er Elbilforeningens medlemsblad.

Oversat med tilladelse fra http://www.elbilen.org/nu-borjar-kona-levereras-till-norska-kunder/