Stor donation: Fire gratis el-ladestationer i Svendborg

Pressemeddelelse fra Svendborg Kommune: Fonden Sydfyns Elforsyning (SEF) har været i julehumør og doneret fire hurtigladere på 50 kW til Svendborg by.

Derudover donerer SEF forbruget af strøm i det kommende år, så det bliver GRATIS for elbilisterne at bruge de fire hurtigladere i hele 2020. Det er da en julegave, som alle vi elbilister kan være glade for uanset, om vi bor i Svendborg eller blot får lyst til at køre en tur dertil!

Vi tror, at de nye ellade-stationer betyder, at både borgerne i Svendborg og de mange turister, der kører i elbiler, i højere grad vil lade turen gå til Svendborg. Især når de ved, at vi nu tilbyder så mange steder, hvor de kan få ladet deres bil op”, siger Anders Banke, der er direktør i SEF.

De nye hurtigladere passer også fint ind i Svendborg Kommunes vision om grøn omstilling.

Der er ingen tvivl om, at vi i de kommende år vil opleve en stigning i antallet af el-biler. Derfor er det et godt signal, vi er med til at sende sammen SEF”, siger borgmester Bo Hansen.

Tre ud af de fire hurtigladere er placeret i bykernen og fylder ikke meget i bybilledet. Den fjerde hurtiglader står tæt på Svendborg-motorvejen. Det er en type, som på sigt kan opgraderes fra de nuværende 50 kW til hele 150 kW. Endvidere kan hurtigladeren opgraderes med et ekstra kabel, så to biler kan betjenes 2 biler samtidigt.

Fra FDEL’s side skal lyde stor applaus til SEF for den fine donation. Sådanne lokale initiativer kan hurtigt sætte et lokalområde på landkortet for elbilister. Det fremmer turismen, erhvervslivet og den lokale grønne omstilling. Så det er i høj grad et eksempel til efterfølgelse!

https://www.sef.dk/ladestander/

Parkeringspladsen på Ramsherred foran Svendborg Rådhus.

 

Parkeringspladsen i Rådhusgården

 

Parkeringspladsen i Voldgade.

 

Parkeringspladsen ved Svendborg Idrætscenter.

 

Foto: SEF