Elbilforeningen er bekymret for midlertidigt energitillæg

Aktuelle elprisstigninger får ladeoperatøren Clever til at varsle midlertidigt energitillæg.

Grundet aktuelle prisstigninger på blandt andet fødevarer, olie, gas og el varsler ladeoperatøren et energitillæg på opladningsabonnementer. Prisstigningen sker som følge af blandt andet krigen i Ukraine.

Stigningen sker som et energitillæg på produkterne opladningsabonnementer i stedet for en generel prisstigning. Eneste alternativ ville være at udskyde udbygningen af Clevers ladenetværk. Energitillægget træder i kraft den 1. juni 2022 og genberegnes efterfølgende løbende, oplyser Clever på hjemmesiden.

Clever har tidligere lovet sine kunder, at prisen ikke vil stige mere end den almindelige prisudvikling. Nogle af deres gamle kunder har derfor også en lavere pris på deres abonnement, end Clevers aktuelle priser – inden den nu varslede prisstigning. 

“I Elbilforeningen er vi naturligvis ikke blinde for baggrunden for prisstigningen, men det til trods er vi meget bekymrede over den varslede prisstigning på næsten 50%. Med prisstigningen forbeholder Clever sig retten til, at fastholde stigningen uden en udløbsdato, hvilket vil omgå løftet om fastholdelse af pris, ud over markedsudviklingen. Clevers kunder, hvoraf mange er medlemmer hos os, har indrettet sig efter det løfte. Nogle har endda valgt bil i tillid til det,” udtaler foreningens forperson, Christian Nolsøe Nielsen, og fortsætter: “Vi vil nu undersøge de juridiske aspekter af den varslede prisstigning i forhold til vores medlemmers aftalevilkår med Clever.“

Læs også Elbilforeningens vejledning om opladningsprodukter.

og om fordele og ulemper ved abonnement

 

Kontaktoplysninger:

Christian Nolsøe Nielsen 

mail: cnn@fdel.dk

telefon: 2059 8374