Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Notifications
Clear all

Elbil køb

2 Indlæg
2 Users
0 Reactions
1,342 Antal kig
0
Topic starter

Hej,

Vi går og leger med tanke om at anskaffe os en elbil, i den forbindelse er der dukket nogle spørgsmål frem. Det drejede sig bl.a. hvis jeg havde en elbil og jeg efter nogle år vil købe en ny elbil – vil den gamle elbil kunne indgå som en del af handlen (bytte) med en ok pris?

Min undren går på at en traditionel brændstof drevet bil kan køre i 20-30 år, og indgår oftest i en ny bil handel. Hvordan er forholdet med en elbil? Batteriet på en elbil bliver med tiden ringere og ringere – når bilens batteri er ”brugt” hvad sker der så med bilen, smider man den ud, og dermed de 3-5 hundrede tusinde kroner man har brugt? Vil en elbil der er eksempelvis 5-6 år gammel kunne indgå i en ”bytte” handel, eller vil værdien af den være så ringe at man ikke vil få noget for den?

Hilsen Sammy

1 Answer
0

Hej Sammy,

Du spørger til værdiforringelsen af en elbil og om den er værdiløs om 5-6 fordi batteriet er slidt. Svaret er næsten med sikkerhed nej. En elbil købt i dag vil stadig have masser af værdi om 5-6 år. Du kan gå ind på bilbasen.dk og søge på 5-6 år gamle elbiler i dag og se at der er en del (typisk Teslaer og Nissan Leafs) der stadig har en fin værdi. Og bilproducenter er blevet endnu bedre til at lave batteristyring (BMS) der gør at batteridegradering holdes til en minimum. Der er stor efterspørgsel efter brugte elbiler i dag og det vil der i høj grad også være om 5-6 år, så jeg vil helt klart ikke være bekymret for værdien af brugte elbiler.

Bilbasen har i øvrigt lavet en fin film og snakket med FDELs Mads Aarup om emnet:

https://www.youtube.com/watch?v=wKFvg-vm368

Dette indlæg blev modereret 3 år siden af selsoe
sammy_k_k Topic starter 30/10/2021 7:06 pm

Hej Selsoe,

Tusinde tak for dit svar - det glæder mig at høre, så nu har jeg endnu mere mod på at investere i en elbil.

Hilsen

Sammy

Del: