Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Elbil til 2 voksne ...
 
Notifications
Clear all

Elbil til 2 voksne og 2 børn til længere ture

3 Indlæg
3 Users
1 Reactions
2,228 Antal kig
0
Topic starter

Hej,

Min kone og jeg vil gerne købe vores første bil, og vi er blevet enige om at det skal være en elbil.

Vores familie består i øjeblikket af min kone og jeg og vores to børn på hhv. 2 år og 2 måneder. Et krav er derfor at der skal være plads til en klapvogn i bagagerummet, og 2 børn samt en voksen på bagsædet.

Vi regner med primært at bruge bilen til at tage fra København til Aalborg, og til nordspidsen af Langeland. Det er hhv. 306 km og 220 km (hver vej, hvis vi tager færgen fra Sjællands Odde). Det ville være fint at kunne tage en af disse ture uden at lade op på vejen.

Derudover vil vi også gerne kunne tage bilen på længere ture til udlandet til tider, så en god rækkevidde ville også være fint. Fx skal vi til Smögen, Sverige til efteråret - en tur på 440 km. Her regner vi naturligvis med en eller flere pauser/opladninger undervejs.

 

Jeg har brugt en masse tid på at undersøge mulighederne hjemmefra og vi har derefter prøvekørt en Hyundai Kona Electric. Desværre var der lidt trængt på bagsædet med 2 autostole og min kone i midten. Klapvognen kunne lige præcis passe i bagagerummet.

Forhandleren foreslog vi kiggede på den nye Ioniq 5, og der ser ud til at være god plads, men det er også en meget stor bil udvendigt, synes jeg.

Derudover har jeg kig på en VW ID.3 Performance eller Pro S, men jeg er i tvivl om der er bedre plads på bagsædet end i en Kona.

Jeg er også lidt i tvivl om vi skal kigge på en Kia e-Niro. Som jeg læser det minder den meget om en Kona, men med lidt mere plads.

 

Har I andre nogen foreslag eller input til en bil der ville kunne passe til vores behov?

 

På forhånd tak og venlig hilsen,

Niels

3 Answers
1

Med to børn i autostole og en voksen på bagsædet, kommer I nok ikke uden om en større bil. Den gode nyhed er, at der er masser af elmodeller i den klasse. Foruden det Mads nævner, kan du evt også kigge på Skoda Enyaq og VW I.D.4

Jeg tror også VW I.D.3 vil være for lille til jeres behov.

0

Hej Niels,

Hvor er det fint, at I har gjort jeres behov så klart. Du skriver ikke, om I kun er interesserede i nye elbiler? 

ID.3 er nok (også) for lille på bagsædet. Vær også obs på, at netop denne bil med det største batteri kun har to bagsædepladser af vægthensyn!

Med krav om to autostole plus en voksen på bagsædet, så har I kun valget mellem de absolut bredeste biler...

Med en brugt Tesla Model S får du rigeligt plads på bagsædet, stor bagsmæk til klapvognen, lang rækkevidde og gratis Supercharging, der altid virker. Det er en af de ubetinget bedste elbiler til langtur og til helt rimelige brugtpriser. 

Tesla Model Y kommer vel snart, har også stor bagklap og kan endda fås med anhængertræk.

0
Topic starter

Hej @aarup og @selsoe,

Lille opdatering: vi prøvekørte og købte i dag en Ioniq 5. Den er lidt bredere end en Kona, og føles mere rummelig - specielt på bagsædet. Desuden er der mere plads i bagagerummet og det bliver sikkert meget rart hvis familien skulle vokse yderligere senere.

Vi glæder os meget til at komme i gang med at bruge den 🙂

Mange tak for jeres input!

Venlig hilsen,

Niels

Dette indlæg blev modereret 3 år siden af niels
Del: