Søg
Søg
Close this search box.

Det blev der sagt på Elbilforeningens jubilæumskonference på Christiansborg

Det blev der sagt på Elbilforeningens jubilæumskonference på Christiansborg

 

Skatteminister Jeppe Bruus (S), Connie Hedegaard fra tænketanken Concito og Petter Haugneland fra Norsk Elbilforening var inviteret som hovedtalere, da vi i maj markerede Elbilforeningens 10-års jubilæum

Vi kunne ikke have ønsket os flottere rammer, da vi i maj markerede vores 10-års jubilæum med en konference i Fællessalen på Christiansborg.

Vi har samlet en række citater fra konferencen.

”Man skal ikke bare fortsætte ’business as usual’ (…) Den grønne omstilling er lækker, men der er stadig nogle virksomheder, der ønsker, at den grønne omstilling går væk. Den grønne omstilling har også skabt polarisering i befolkningen både som følge af kompleksitet og kort tidshorisont (…) Der er brug for ærlighed; den grønne omstilling koster og kræver svære valg: Hvor lang tid tager det at oplade, og er der plads?”

– Connie Hedegaard, CONCITO’s bestyrelsesformand

”Arbejdet er langt fra gjort. Vi skal øge ambitionerne, for danskerne er klar til elbiler. Men der er også brug for balance i afgifterne. Alle gode forslag er velkomne”

                – Jeppe Bruus, skatteminister (S)

”I 2025 skal alle nye personbiler i Norge være nulemissionsbiler. Det skal derfor være lige så let at køre elbil som fossilbil (…) I Norge har vi også udfordringer med et uigennemskueligt lademarked. 75 % af elbilisterne synes, at lademarkedet er kompliceret”

        – Petter Hagneland, nestleder i Norsk Elbilforening

”Der er mange parallelle organisationer i transportsektoren, men Elbilforeningen kan både samarbejde og lave policy”

– Benny Engelbrecht, MF og tidl. transportminister (S)

”De store kommuner er godt med i forhold til ladeinfrastrukturen, men især de mindre kommuner og sommerhusområderne er udfordrede (…) Der er skabt et A- og et B-hold af elbilister, hvor især elbilister der bor i lejlighed i byen – hvor elbiler især kan bidrage til ren luft – er afhængige af dyr, offentlig ladeinfrastruktur. Elbilforeningen foreslår derfor, at elbilister i boligforeninger får laderet ligesom i Norge. Samtidig skal der satses mere på ladepunkter ved arbejdspladser, da disse ligesom i boligforeninger er billige i samfundskroner”

           – Mads Aarup, bestyrelsesmedlem i Elbilforeningen i Danmark

”Ladeinfrastrukturen skal sikres gennem et frit marked og fri konkurrence. Ladeoperatørerne skal også kunne få en forretning ud af det”

    – Thomas Jensen, transportordfører (S)

”Det går for langsomt med offentlige ladere i kommunerne, hvilket især er en udfordring med etageboliger (…) I forhold til bilafgifter har vi foreslået skatteministeren finansiering i form af differentieret ejerafgift også i forhold til elbiler”

– Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører

”Kommunerne skal fortsætte med at udbygge ladeinfrastrukturen, men når nogle kommuner kun modtager én byder, er det fordi, udbudsmaterialet ikke er godt nok”

      – John Dyrby Paulsen, direktør i Dansk e-Mobilitet

Du kan finde en digital version af jubilæumsskriftet her >>