Søg
Søg
Close this search box.

E.ON og Nissan sætter skub i elbilmarkedet

Sidste år udgjorde elbiler mindre end én procent af bilsalget. Elbilsalget var endda mindre i 2017 end i 2016. Den udvikling kan dog meget vel vende i år. Nissan og E.ON har indgået et partnerskab, der skal sætte skub i elbilsalget ved at tilbyde nye elbilister to års gratis opladning og ladeboks, når de køber en ny elbil. Forudbestillingerne overstiger Nissans forventninger.


I december introducerede Nissan den nye LEAF-model og åbnede op for forudbestillinger. Allerede nu, hvor der stadig er to måneder til den officielle premiere i Danmark, oplever Nissan en overvældende interesse. Nissan har modtaget over 150 kundeordrer – hovedsageligt fra privatkunder. Til sammenligning solgte Nissan blot 14 LEAF til privatkunder i 2016 og 2017. Den store efterspørgsel tyder på et mere positivt år for elbilmarkedet i Danmark.

”Vi har brug for at sætte ekstra skub i markedet, hvis Danmark skal nå målet om at blive fossilfri inden 2050. Derfor er vi gået sammen med Nissan om at tilbyde en løsning, hvor elbilkunder ikke skal bekymre sig om udgifter til opladning de første to år. Det gør det langt mere enkelt og overskueligt at købe ny bil,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og påpeger, at nye kunder både får ubegrænset opladning derhjemme på en ladeboks og på E.ONs mere end 1.300 offentlige ladepunkter, der alle forsynes med strøm fra vedvarende energikilder.

Partnerskabet omfatter de tre nye elbil-modeller Evalia, e-NV200 og Nissan LEAF. Priserne på den nye LEAF starter ved kr. 259.900 og inkluderer en ”All Inclusive”-pakke fra E.ON, som består af to års gratis opladning, en intelligent ladeboks samt ladekabel. Ved at samle ladeløsning og elbil i én pakkeløsning er ideen at gøre det mere overskueligt at skifte til elbil.

”Vi tør godt sige, at LEAF er den mest avancerede bil, Nissan nogensiden har lavet i forhold til sikkerhed og komfort. Derfor er vi også glade for vores samarbejde med E.ON, hvor vi tilbyder gratis opladning, ladeboks og ladekabler ved køb af en ny LEAF. Det giver alt sammen tryghed og et godt overblik over økonomien. De totale ejerskabsomkostninger bliver selvsagt også meget attraktive, når der ikke skal betales for forbruget de første to år”, forklarer Ralph Gonsalves, landechef for Nissan i Danmark og pointerer, at Nissan allerede har modtaget cirka 11.000 kundeordrer på den nye LEAF i Europa, hvoraf 6.000 af disse kundeordrer er kommet fra de nordiske lande.

Nissan LEAF kan ses og prøves hos landets Nissan-forhandlere fra midten af marts, men er til salg allerede nu. Hvis elbilkunder ikke har mulighed for at opsætte ladeboks, kan de stadig få to års ubegrænset opladning i E.ONs offentlige ladenetværk, der tæller mere end 1.300 ladepunkter i byer og hurtigladere langs motorvejsnettet. For at sikre nye elbilister adgang til relevant information og en uvildig ekspert-hotline, indgår et års gratis medlemsskab af Forenede Danske Elbilister også i pakkeløsningen.

Fakta om pakkeløsningen

  • Tilbuddet gælder til og med 31. marts 2018.
  • Ved køb af den nye Nissan LEAF, e-NV200 eller e-NV200 Evalia får man ubegrænset opladning, ladeboks inkl. standardinstallation og ladekabel med i prisen. Man kan vælge imellem All Inclusive CITY eller All Inclusive HOME fra E.ON
  • E.ON driver Danmarks største offentlige ladenetværk til elbiler med over 1.300 ladepunkter i byer og 50 hurtigladere langs motorvejene. Alle E.ONs ladestandere forsynes med certificeret vindstrøm fra havvindmølleparken Rødsand II
  • Læs mere om tilbuddet her: www.eon.dk/nissan
  • Læs mere om den nye LEAF-model her: www.nissan.dk

For yderligere information:

Kontakt E.ON Danmark: Karen Marie Jensen, Head of Communications and Public Affairs, tlf.: +45 3038 6183 mail: karen.jensen@eon.dk

Kontakt Nissan Nordic Danmark:Ann Strøby, Communcations Manager, tlf.: +45 20662206 mail: astroby@nissan-europe.com

Om Nissan Europe

Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 17.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 660.000 biler inklusive de prisbelønnede crossover-modeller, varebiler og Nissan LEAF, som er verdens mest populære elbil. Nissans Intelligente Mobilitets vision er målsætning for Nissans fremtidige produkter og teknologier. Denne 360 graders tilgang til fremtidig mobilitet er hjørnesten i virksomhedens beslutninger, om hvorledes biler skal drives, føres samt integreres samfundet. Nissan arbejder stærkt på at blive det største asiatiske mærke i Europa.

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge, Danmark og de Baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 185 mennesker.

Følg os på www.facebook.com/NissanDanmark samt www.nissan.dk

Om E.ON

E.ON er en af Europas største privatejede energikoncerner med 40.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling af energi- og transportsektoren. Vi udvikler og tilbyder innovative og bæredygtige energi- og mobilitetsløsninger og har i løbet af det sidste årti investeret mere end 11 mia. euro i vedvarende energi.
I Danmark driver vi et af landets største ladenetværk med opladning i byer og hurtigladere langs motorvejsnettet. Vi udbygger løbende ladeinfrastruktur i hele Norden og resten af Europa, og tilbyder intelligente ladeløsninger til privatkunder, virksomheder og kommuner. E.ON samarbejder med bilproducenter, delebilsordninger samt leje- og leasingselskaber om at gøre det nemmere for alle at køre i elbil.

Læs mere på www.eon.dk og følg os på www.facebook.com/eondanmark