Elbilisterne i Danmark får ny direktør

Elbilforeningen i Danmark ansætter fra august den første direktør i foreningens historie. Asser Mortensen er blandt andet kendt som fungerende konsul for Moldova. 

I takt med at elbilerne for alvor begynder at rulle ud på de danske veje, stiger behovet for at tale elbillisternes sag. Derfor ansætter Elbilforeningen i Danmark (FDEL) nu for første gang en direktør til at varetage foreningens Sekretariat. Med stillingen håber foreningen bedre at kunne imødekomme en stigende efterspørgsel på viden om elbiler i samfundet og tiltrække nye medlemmer. Forperson for Elbilforeningen, Christian Nolsøe Nielsen, forklarer: 

Jeg er glad for, at Elbilforeningen nu kan præsentere sin første direktør. Vi har arbejdet benhårdt på at nå hertil, og med det afsæt vi her tager, er jeg sikker på, vi endnu bedre end tidligere kan tale elbilisternes sag. Vi oplever i stigende grad, at vores forening kontaktes både politisk, pressemæssigt og af vores medlemmer. Med en direktør for bordenden vil vi langt bedre kunne servicere den efterspørgsel.”

 

Erfaren iværksætter 

Bestyrelsen ansætter Asser Mortensen som foreningens direktør, som ud over at være Moldovas konsul i Danmark, også har betydelig erfaring med blandt andet iværksætteri og frivillighed. Han har blandt andet været generalsekretær i Landsforeningen af danske ungdomsråd og i Red Barnet Ungdom, og han har stiftet og drevet flere virksomheder, senest virksomheden InterCollege ApS, som han for nyligt har solgt.  

Asser Mortensen har en master i projektledelse fra Syddanske Universitet og en master i europastudier fra Aalborg Universitet, og han har arbejde 3,5 år som international projektkoordinator i Jammerbugt Kommune. Om sin motivation for at søge stillingen fortæller han:

Jeg har selv stået som førstegangskøber af en elbil og været udsat for al den tvivl og de mange myter der stadig omgærder elbiler. Jeg har også prøvet at vælge en elbil på trods af venner og min families mange holdninger til mit valg. Jeg glæder mig til at være med til at gøre det grønne valg lettere for fremtidige bilkøbere og arbejde for den grønne omstilling gennem foreningen.”


Ambitiøs udvikling forude

Elbilforeningen glæder sig over, at flere og flere bilister vælger en elbil, og foreningen ser i den forbindelse et stort behov for udvikling, så medlemmerne både kan få en klar og tydelig stemme i den offentlige debat, attraktive medlemsfordele og et aktivt og velfungerende socialt fællesskab. 

Det at køre elbil er gået fra at være for de særligt dedikerede ”first-movers” til at være mere mainstream,” siger Christian Nolsøe Nielsen og fortsætter: ”Vi er på få år gået fra et par hundrede medlemmer til 1.300, og det er klart, at så skal foreningen også udvikle sig. Vi har mange store ambitioner, som vi glæder os til at præsentere i den kommende tid, sammen med vores nye direktør.”

I første halvår af 2022 blev der indregistreret 12.169 nye elbiler i Danmark, svarende til 17,4 % af alle nyindregistrerede biler i Danmark. Desuden importeres der en del nyere brugte elbiler fra Tyskland, blandt andet på grund af den lange leveringstid for nye elbiler. 

Det stigende antal elbiler på de danske veje giver naturligvis behov for fortsat udbygning af ladeinfrastrukturen. Samtidig er det vigtigt også at have fokus på at gøre det attraktivt for de mange, der stadig kører på benzin eller diesel, at skifte til en batteridrevet bil,” siger Asser Mortensen og fortsætter: ”Jeg glæder mig til at være med til at forme fremtidens trafik og gøre Danmark og Europa lidt grønnere!”

 

Kontaktoplysninger Elbilforeningen:

Direktør (fra 1. august 2022), Asser Mortensen

Forperson, Christian Nolsøe Nielsen, cnn@fdel.dk, 20 59 83 74

Pressetalsperson, Rasmus Foged, rasmus.foged@fdel.dk, 23 70 18 70