Søg
Søg
Close this search box.

GEVA: Ny alliance dannet af 37 elbilistorganisationer fra hele verden

Pressemeddelelse: Elbilforeningen FDEL er stolte over at være en af medstifterne til denne nystiftede internationale organisation. Alliancemedlemmerne opfordrer til at alle lette køretøjer skal være elektriske inden 2030.

37 forbrugerorganisationer, der tilsammen repræsenterer 105.806 elbilister, er gået sammen om at skabe Global EV Drivers’ Alliance (GEVA). GEVA repræsenterer elbilisternes stemme over hele kloden i omstillingen til fuldelektrificeret transport. Græsrodsbevægelsen, en non-profit organisation, indsamler viden om best-practice løsninger, inspiration og information fra elbilforeninger og deres medlemmer for at hjælpe, informere og inspirere hinanden med det formål at øge hastigheden af udviklingen inden for elektrisk mobilitet i deres egne regioner / lande og over hele verden.

Elbilforeningen FDEL er stolte over at være en af medstifterne til denne nystiftede organisation. Christian Nolsøe Nielsen, formand for Elbilforeningen i Danmark udtaler:

“Det, vi ser resultatet af med denne nye internationale organisation, er månedlige inspirationsmøder mellem ligesindede organisationer over en periode fra foråret 2018 til nu. Første møde blev afholdt fysisk af en lille gruppe elbilforeninger fra hele verden forud for Nordic EV Summit i Oslo i starten 2018. Siden har vi arbejdet aktivt for at få flere nationer med. I Elbilforeningen mener vi, at det er af stor værdi, at elbilister fra hele verden samler sig i en fælles organisation for at presse på for politiske beslutninger, der kan være med til at skubbe på omstillingen af transporten til fordel for en mere bæredygtig verden. Nu kan vi opsamle global erfaring med elbiler og opladning til stor gavn for udviklingen i Danmark.”

I dag lancerer GEVA denne video for at gøre opmærksom på Alliancen:

Fælles mål: Enhver ny bil skal have ladestik inden 2030

Medlemmerne af Alliancen opfordrer til, at enhver ny bil og let lastbil, der sælges i deres lande, skal have et ladestik inden udgangen af ​​dette årti. Omstillingen til elektrisk transport er afgørende for en hurtigt reduktion af drivhusgasudledningen for at dæmpe klimaforandringer og forbedre lokal luftkvalitet og reducere luftvejssygdomme i byer rundt om i verden. Med den hastige udvikling inden for elbil-teknologi og de mange nye køretøjer, der kommer på markedet i de kommende måneder, er det fuldt ud opnåeligt.

En hurtig omstilling til elektrisk transport kan opnås gennem incitamentskabende politiske beslutninger i de respektive lande. For eksempel voksede markedsandelen for biler med ladestik i Tyskland fra 3% i 2019 til 13,5% i 2020, og det britiske marked gik fra 3,2% til 10,7% i samme periode. Ved at arbejde sammen kan elbilforeninger dele viden om best-practice løsninger og strategier. Det er med til at sikre, at elbilisternes stemmer bliver hørt i elbil-politiske diskussioner over hele verden.

Den globale omstilling til elbiler stiger eksponentielt med mere end 3,24 millioner elbiler solgt over hele verden i 2020 sammenlignet med 2,26 millioner i 2019. Og det er på trods af COVID-pandemien og den medfølgende økonomiske afmatning.

Elbiler giver mange fordele

Ud over fordelene ved at forhindre yderligere klimaændringerne og sikre renere luft giver elbiler mange andre fordele for forbrugerne: Eksempelvis giver en elbil besparelser og bekvemmelighed ved at køre på strøm i stedet for benzin, kraftigt reducerede udgifter til bilens vedligehold og en glidende og kraftfuld køreoplevelse med elmotor.

GEVA deltager i COP26

En af Global EV Drivers Alliances’ første fælles aktiviteter bliver deltagelse i FNs klimaforandringskonference COP26, der afholdes i Glasgow i november 2021. I tilknytning til arrangementet planlægger GEVA-medlemmerne at arrangere begivenheder i sine egne lande og til at organisere et elbil-rally i Skotland for at sætte fokus på elektromobilitet som et vigtigt element i at forhindre yderligere ​​klimaforandringer.

————–

Global EV drivers Alliance repræsenterer indtil videre organisationer fra disse lande: Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Colombia, Costa Rica, Danmark, England, Filippinerne, Frankrig, Irland, Kroatien, Nederlandene, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Serbien, Skotland, Slovenien, Spanien (Catalonien), Sverige, Tyskland, Ungarn, USA og Østrig.

For yderligere information, besøg globalevalliance.com eller kontakt pressetalsmand i Elbilforeningen, Martin Messer, e-mail: martin.messer@fdel.dk telefon: 2721 1338

 

Om Global EV drivers Alliance

The Global EV Alliance is a network of national electric vehicle drivers’ associations from around the globe. We facilitate global collaboration on best practices, education, and other EV-related initiatives. We believe that zero-emission mobility is necessary to combat climate change. Our goal is a planet where all transportation is sustainable, clean, and electric! globalevalliance.com

Om Elbilforeningen FDEL 

Elbilforeningen FDEL er de danske elbilisters forbrugerorganisation. Foreningen arbejder for bedre forhold for elbilister i Danmark og for den grønne omstilling af transporten. Den har flere end 1.300 engagerede medlemmer i hele landet og mere end 8.000 følgere på Twitter, LinkedIn, Instagram og Facebook. Læs mere på www.fdel.dk.