IONITY – nyt hurtigladenetværk på vej i Europa

Netværket er et tværeuropæisk samarbejde mellem flere store bilkoncerner og hedder IONITY. Blandt ejerne er BMW, Mercedes-Benz, Ford og VW med Audi og Porsche. Der udrulles i første omgang et 400 lokationer stort netværk med 350 kW’s DC ladestandere og CCS standarden. Ladenetværket starter udrulningen med at igangsætte de første 20 lokationer i 2017 langs motorvejene i hele Europa. De følges i 2018 op af 100 mere og resten i 2019.

Der vil være flere 350 kW’s DC ladeudtag pr. lokation og som foreløbige samarbejdspartnere nævnes “Tank und Rast”, “Cirkel K” og “OMV”.

Nils Dullum fra CleanCharge blev hyret ind som konsulent af bilproducenterne, for at starte netværket op i Norden og Baltikum. Han udtaler: “Arbejdet med High Performance Charging (HPC), netværkets tilrettelæggelse og igangsætning af pilot-sites, er en travl og lærerig opgave. Med dette netværk vil elbilisterne også få erfaring med, hvordan man kan tilgå meget hurtig opladning fremadrettet – og hvordan man kan køre langt i en elbil uden store barrierer. Den nye fuel er elektricitet!

Formanden for Forenede Danske Elbilister Anders Thorup udtaler: “Det er et væsentligt skridt for elbilisterne i Europa, at der nu kommer et stort sammenhængende ladenetværk, for elbiler der kan lade med CCS. Vi ser frem til de første stationer i Danmark”.