Søg
Søg
Close this search box.

Asser Mortensen fratræder som direktør hos Elbilforeningen pr. 1. februar og vil fokusere på sit kandidatur til Europa-Parlamentet

Elbilforeningen i Danmark ansatte tilbage i august 2022 Asser som den første direktør, og foreningen har siden da opnået betydelig indflydelse og politisk gennemslagskraft.

 

”Det har været en vild rejse, og Assers politiske forståelse og netværk vil helt klart blive savnet,” siger Morten Haagensen Elmose, Formand for Elbilforeningen i Danmark.

 

Asser Mortensen forsikrer om, at hans engagement i elbilsagen ikke stopper, når han stopper i Elbilforeningen.” Jeg kommer til at savne det høje faglige niveau, som Elbilforeningen har og de meget skarpe tekniske profiler, som gør Elbilforeningen helt særlig. På den anden side glæder jeg mig også til at kunne hellige mig de opgaver, jeg har som kandidat til Europa-Parlamentet. Jeg tror på, at jeg igennem Europa-Parlamentet kan kæmpe endnu mere for den grønne omstilling”, siger Asser Mortensen.

 

Elbilforeningen i Danmark kunne i foråret fejre 10-års jubilæum og afholdt i den forbindelse en stor jubilæumskonference på Christiansborg. Foreningen har deltaget aktivt med at arrangere debatarrangementer på Folkemødet på Bornholm og Klimafolkemødet i Middelfart og arrangerede i efteråret en medlemstur til Bruxelles for at sætte fokus på de mange relevante lovinitiativer, der kommer fra EU, og brugeroplevelsen med elbilen på langtur gennem Europa. Morten Haagensen Elmose lover, at det gode arbejde for at fremme elbilerne vil fortsætte de kommende år.

 

”Når en så central figur som direktøren stopper, bliver vi selvfølgelig nødt til at revidere vores kurs. Nu skal vi i bestyrelsen finde ud af, hvordan vi vil drive foreningen fremover, og hvordan vi strategisk vil satse, men det står klart, at vi vil fortsætte arbejdet med at fremme udbredelsen af elbiler i Danmark,” slutter Morten Haagensen Elmose, som ønsker Asser Mortensen held og lykke med de Europapolitiske ambitioner.