Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Kan man vitterligt ...
 
Notifications
Clear all

Kan man vitterligt skifte ladeoperatør?

2 Indlæg
3 Users
1 Likes
1,615 Antal kig
0
Topic starter

Flere udbydere melder om, at man kan skifte ladeoperatør, men kan man vitterligt det? Man har opfattelsen, at man f.eks. anskaffer sig en Sperto ladestander, men efter et halvt år vil skifte fra Sperto til Spirii. Kan dette foretages uden yderligere omkostninger for grundejerforeningen overfor den nye part? Og vil man ikke blive forvirret, hvis der står en Sperto-ladestander, men det er Spirii-stander i app'en?

Eksemplet er fra dem, der melder ud, at man kan skifte fra - men der står ikke noget om, at der kan skiftes til. Betyder det, at de ladeoperatører, der melder ud, at man kan fravælge dem - og også at man kan tilvælge dem? Og hvem kan man så reelt tilvælge? Kunne jeg skifte fra f.eks. Spirii til Clever? Det kan jeg ikke tro.

Det giver kun mening, hvis det dækker over, at ja - man kan skifte - men du skal skifte stander/software og der tilløber omkostninger til både nedtagning og ny-opstilling. Hvis det er tilfældet - er der så reelt tale om at man kan skifte ladeoperatør?    

This topic was modified 3 år siden by Hans Peter Andersen
selsoe 13/10/2021 10:04 am

Det er nok lidt forskelligt fra udbyder til udbyder, men for en dels vedkommende, f.eks. Clever kan du ikke skifte (hverken fra eller til) uden at skifte ladeboksen. Det er jo selvfølgelig dybt godnat (og konkurrencehæmmende) at man skal skifte en velfungerende ladeboks ud med en anden og betale tusindvis af kr for fornøjelsen.

Topic Tags
1 Answer
0

Godt spørgsmål, og du har jo sådan set selv svaret på det. 

Et skift af ladestander operatør er ikke nødvendigvis kompliceret men vil nok i de fleste tilfælde ikke kunne ske uden omkostninger.   

Det afhænger blandt andet af : 

  • Først og fremmest den konkrete aftale/kontrakt med den operatør der ønskes skiftet fra
  • Hvem der ejer installationen - spørgsmål om overdragelse og eventuelle operatør specifikke krav til installationen
  • Hvem der leverer strømmen     
  • Hvem der ejer ladestanderen - spørgsmål om service, vedligehold, udskiftning, afskrivning og forsikring
  • Typen af den allerede installerede ladestander  - kan/vil den operatør der ønskes skiftet til håndtere den i sit system og i givet fald med hvilke omkostninger.  I et teknisk ideelt scenarie er der blot tale om udskiftning af SIM kort og backend konfiguration, men....      

Om den fysiske fremtoning af en ladestander kan forvirre kan man vel sige at det er korrekt at man stadig i en vis udstrækning associerer specifikkke fabrikater og modeller af ladestandere med specifikke operatører, men det må afhjælpes med korrekt opmærkning på og ved standeren. 

Og efterhånden vænner vi os vel af med det 🙂    

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev modereret 3 år siden 2 times af Hans Peter Andersen
Del: