Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Ladeordninger på fa...
 
Notifications
Clear all

Ladeordninger på farten i Tyskland og Frankrig?

4 Indlæg
3 Users
0 Reactions
6,408 Antal kig
0
Topic starter

Vi har en Kia e-Niro (64 kWh).
Oprindeligt var det ikke et ønske at køre sydpå overhovedet, men pga Corona skal min kone nu køre i Kia'en ned til Sydtyskland og det østlige Frankrig.

Vi har ellers aldrig brug for at lade på farten i udlandet, så vi er komplette novicer i denne disciplin.

Hvilke ladeordninger, -abonnementer,-brikker, -kort, mv. bør vi medbringe til Tyskland og Frankrig for at kunne lade undervejs?
(Vi forventer i øvrigt ikke at køre sydpå igen i bil, så det er en engangsforeteelse)

På forhånd tak for hjælpen

2 Answers
0

https://www.chargeprice.app/ kan du se de fleste ladestandere i Tysklalnd (og Europa) samt deres ladepriser ved forskelige udbydere. Dermed kan du hurtigt se hvilken udbyder dækker bedst på den rute og / eller i det område du vil køre.
For Tyskland er du nok godt dækket ind med en brik / App fra "Meingau - EInfach Strom Laden", Plugsurfing og Shell/NewMotion. Der findes et hav af kort. Apps kan man hurtig installere og så er man klar indenfor 5 minutter. Brikker skal bestilles og tager nok et par uger inden de er fremme.

- Ellert/CityEL siden 2006
- 6 kWp Solar siden sept. 2012
- Nissan eNV200 Evalia, 2016
- Renault ZOE Q210 (Bj 2013), 2017-2019
- Tesla Model 3 LR RWD siden juni 2019
- go-eCharger ladeboks

Christian Hansen Topic starter 11/07/2021 7:33 am

Takker mange gange for hjælpen 😀 
Min kone melder at Meingau appen med betalingskort fungerer fint på turen ned igennem hele Tyskland, men der er mange ladestandere, der ikke fungerer ordenligt, så man typisk skal prøve 1-3 ladestandere, før det virker.

0

Umiddelbart er det nemmeste og mest komfortable at bruge Ionity ladestationer (app Ionity) som basis for sådan en tur men det vil koste lidt ekstra, hvis I ikke får en Roaming aftale gennem KIA. 

Andre netværk der kan dække meget af turen er Aral Plus og Fastned. 

 

Udover de allerede nævnte apps/rfid kort - så er der også ENBW (app Mobility+) blandt de tyske MSP (mobility service provider/roaming kort) som dækker meget fint i Tyskland og Frankrig (med fornuftige priser). 

I Frankrig kan det være en god ide at bruge app'en ChargeMap og evt. at satse på stabile hurtigladenetværk som Ionity eller Total. 

Også en Frankrig  oversigt via http://izivia.com kan være en god ide at se på.  

 

Udover almindelig GPS ruteplanlægning og ruter i app's nævnt ovenfor,  kan I se på http://abetterrouteplanner.com, men i en eNiro 64 kWh er problemet med distancer mellem ladestationer vist ikke noget reelt problem. 

 

Dette indlæg blev modereret 3 år siden 2 times af Hans Peter Andersen
Christian Hansen Topic starter 30/07/2021 4:17 pm

Takker mange gange for hjælpen 😀 
Min kone melder, at Ionity standerne kunne tilgås direkte med Meingau (Maingau ?) app’en.

Del: