Elbiler parkerer gratis i Københavns Kommune fra januar 2020

Nyheder fra kk.dk: Gratis parkering for elbiler og forsøg med tidsbegrænsning på parkeringspladser med ladestander er to nye tiltag kommunen gør for at hjælpe borgerne over i de grønnere biler. Elbilforeningen glæder sig over Københavns Kommunes nye tiltag.

Gratis parkering af elbiler i København

Fra 1. januar 2020 kan elbiler, brintbiler og elmotorcykler parkere gratis i gadeplan på offentlige parkeringspladser, mens de skal betale den gældende takst i Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg. 

Plug in-hybridbiler skal fortsat betale gældende takst i betalingsområdet.

Læs mere om priser for parkering i København på kommunens hjemmeside.

Forsøg med tidsbegrænsning på parkeringspladser med ladestander

Midt i december 2019 startede en forsøgsordning, hvor der i hverdagene er tidsbegrænset parkering på 24 elbil-pladser i København.

Formålet er at skabe større rotation på pladserne, så elbil-ejerne får bedre mulighed for at få strøm på deres biler ved en ladestander.

Igennem det seneste år har Københavns Kommune modtaget et stigende antal henvendelser fra folk, der ikke kan komme til at lade deres elbil op, fordi pladserne er optaget i lang tid af andre biler. Den udfordring harmonerer dårligt med kommunens ambition om at fremme miljøvenlige transportformer, og derfor vil man gerne gøre sit til, at elbil-ejerne kan få adgang til en ladestander.

Tidsbegrænsningen på tre timer skal sikre en hurtigere udskiftning på pladserne, der alle er placeret i fire af byens mest trafikerede områder, hvor der er størst behov.

Tolv af pladserne er placeret på hhv. Østerbro, Nørrebro og Vesterbro, der får fire pladser hver med tidsbegrænsning, mens de øvrige tolv pladser er placeret tre steder i Indre By (se kort).

Tidsbegrænsningen gælder kun på hverdage i tidsrummet fra klokken 8-19

Tidsbegrænsningen gælder kun på hverdage i tidsrummet fra klokken 8-19, mens man resten af døgnet og i weekenderne må parkere så længe man vil på pladserne. Forsøgsordningen skal køre i et halvt år, hvorefter kommunen vil evaluere, om den har virket efter hensigten. De nye regler gælder fra midten af uge 50, når de skilte, der angiver reglerne er sat op.

Kommunens elbil-pladser med opladningsmulighed er forbeholdt køretøjer, der har behov for opladning, dvs. elbiler, elmotorcykler og hybridbiler med plug-in. Begge tiltag er besluttet med henblik på at understøtte en klimavenlig udvikling.

Link til nyheden på kk.dk

Elbilforeningen  FDEL hilser Københavns Kommunes nye tiltag velkommen! “De er et vigtigt skridt i retning af at fremme de grønne biler – til gavn for byens borgere og vores allesammens klima. Vi håber, at flere kommuner vil lade sig inspirere af København og indføre lignende ordninger. Særlig problemerne med ladepladser, der blokeres af biler, der ikke lader, trænger til at blive adresseret rundt omkring – her er det godt at se, at København nu vil gøre en indsats”, lyder det fra formand Anna Hilden.

 

Foto: fra kk.dk