Manglende ladere Lolland Falster Møn

For få lademuligheder i sommerlandet

Pressemeddelelse: Der er ikke mange muligheder for at oplade elbilen i det danske sommerland. Få sommerhuse, hoteller og attraktioner tilbyder opladningsmulighed for elbiler, og i nogle af de mest populære ferieområder mangler der helt offentlige ladere.

Elbilforeningen FDEL, der er forbrugerorganisationen for de danske elbilister, har spurgt sine medlemmer, hvor i landet de savner lademuligheder. Her ligger ferieområderne i top.

Den absolutte topscorer i undersøgelsen er Vestjylland (eller Vestkysten eller vestlige Jylland), der nævnes af  hele 20 procent af dem, der har besvaret spørgsmålet. Nordsjælland og byen Silkeborg deler andenpladsen, begge med 6 procent af besvarelserne. Herefter følger Nordjylland og byen København. Lolland, Djursland og Bornholm er andre områder, der nævnes af flere.

Medlemmerne savner hurtigladere til opladning på farten, men også destinationsladere ved seværdigheder, indkøbscentre osv.

 

FDEL ønsker pulje for ladeudbygning i udkantsområderne

Formanden for FDEL, Anna Hilden, siger om resultaterne:

”Det er en skam, at vi ikke prioriterer at udbygge ladenetværket i ferieområderne. Der er flere og flere, der gerne vil holde en klimavenlig ferie, og her er turen rundt i Danmark med elbilen en oplagt mulighed. Men det er svært, når der mangler hurtigladere på turen, og de fleste sommerhuse og hoteller mangler mulighed for opladning om natten”, siger hun.

”Vi bør støtte udviklingen af et fornuftigt ladenetværk i udkantsområderne, ligesom vi har gjort med bredbåndspuljen. Det er måske ikke økonomisk rentabelt  at drive ladestationer her endnu, men både lokalsamfundene og vores klima og miljø vinder så meget ved det. Endelig skal vi også tænke på de udenlandske turister – hvis det med ladning bliver for besværligt, vælger de Danmark fra,”, siger hun.

Undersøgelsen blev gennemført i februar 2019, altså uden for feriesæsonen. Vedlagte figur viser, hvilke byer og områder respondenterne nævner. Lokaliteter, der nævnes af mere end én, er vist med gul markør, resten med rød.

Spørgsmål kan stilles til Anna Hilden, formand for FDEL, tlf. 3035 8856.

 

Her mangler lademuligheder ifølge FDELs medlemmer