Søg
Søg
Close this search box.
elbil vs fossilbil

Er elbiler bedre for klimaet end benzin- og dieselbiler?

Følgende grundige artikel er hentet fra videnskab.dk. Der er en række forbehold og udfordringer for elbiler. Alligevel er elbilen det mest CO2-venlige valg, lyder det fra forskerne.

Der er ikke meget cruisin’ à la Thelma and Louise over de fleste elbiler. Det er hot på en anden, mere samvittighedsfuld måde – du kan nemlig spinne hjul på el uden at tænke på al den CO2, du drøner rundt og lukker ud. Det føles nærmest gratis! Eller hvad?

Flere af vores (red.: videnskab.dks) læsere har sat spørgsmålstegn ved, om elbilen virkelig er så miljøvenlig, som man skulle tro. Blandt andre Ebbe Thorsen:

»Et tilbagevendende argument, jeg hører fra modstandere af elektriske biler er: ‘Elektriske biler skal køre flere hundrede tusinde kilometer, før de udligner CO2-forbruget med moderne diesel- og benzin-biler’. Har det noget på sig? Er produktionen af elbiler mere CO2-krævende end produktion af en bil med almindelig forbrændingsmotor?« skriver Ebbe i en mail til Videnskab.dk.

Videnskab.dk er dykket ned i emnet, så vi kan få svaret på, hvilken type bil der udleder mindst CO2 henover sit liv: Elbilen eller benzin- og dieselbilen?

Spoileralert: Elbil-ejerne kan ånde lettede op. Men der er plads til forbedringer.

Læs hele artiklen fra 29. maj 2019 her:

https://videnskab.dk/teknologi-innovation/er-elbiler-bedre-for-klimaet-end-benzin-og-dieselbiler

og få andre spørgsmål besvaret i Elbilforeningens FAQ her: FAQ om elbiler