Søg
Søg
Close this search box.

FDEL tager temperaturen på den frie bevægelighed

Elbilforeningen ved civilingeniør og bestyrelsesmedlem Mads Aarup tog temperaturen på den frie bevægelighed på årets konference i CPH Electrics Elbilnetværk.

Mads holdt et oplæg om den aktuelle roaming-situation set fra forbrugernes perspektiv og fulgte derefter op med en paneldiskussion med folk fra ladeoperatørerne NewMotion, Clever, E.ON, Sperto og Spirii. Firmaer, der alle bidrager i de landsdækkende og i øvrigt velfungerende ladenetværk.

Mads præsenterede først publikum og paneldeltagerne for den uforståelige virkelighed, som forbrugeren møder i sin dagligdag. Her vil man nemlig kunne møde mange forskellige priser for samme vare på de offentlige ladenetværk: Du vil kunne blive præsenteret for henholdsvis 2,5 kr., 3,5 kr., 5,50 kr. og 10 kr. for samme mængde strøm – 1 kWh. 1 kWh giver dig 4-7 km kørsel. Du vil også kunne møde forskellige restriktioner på betalingsformen. Undtagelsen er naturligvis Tesla, der har deres eget verdensomspændende netværk og opererer med et enkelt prissystem.

 

Bestyrelsesmedlem i Elbilforeningen Mads Aarup modererer panelet under debatten om roaming og fri tilgængelighed.

 

Elbilisterne i Elbilforeningen og andre early adoptors har levet med besværet og de uforståelige priser på de offentlige ladenetværk. Mange har endda oprettet kundeforhold flere steder for at mindske besværet i dagligdagen og opnå en billigere pris. Vil man overvinde massemarkedet, må der enklere og mere rimelige og lettilgængelige løsninger til.

Den enslydende besked fra panelet var, at systemernes backend i de respektive deltageres firmaer er ved at være klar til roaming, men det vil tage et stykke tid, før vi ser et prisfald, der for alvor gør det attraktivt at lade på netværk, hvor du som forbruger ikke har et kundeforhold.

 

Læs også artiklen Rekordmange deltagere på konference for Elbilnetværk