Søg
Søg
Close this search box.

FDEL til Dansk Elbil Festival i Struer

Paneldebat: “Hvilken Elbil skal Jesper Theilgaard købe?” for at leve op til sit image.

Lørdag den 23. juni 2018 afholdtes Dansk Elbilfestival for første gang. Energiselskabet Jysk Energi var initiativtager og hovedarrangør. Scenerne var det nyanlagte havneområde i Struer og lokalerne på Restaurant Værftet.

FDEL deltog med udstilling af ca. 30 biler, lige fra Kewet Buddy (som fik en æresplads i teltet for historiske elkøretøjer) over Tesla Roadster og Model X til moderne, gangbare mellemklassebiler som Hyundai IONIQ og Nissan Leaf 2. Medlemmerne Hans Hansen, Johnny Larsen og Hans Henrik Aggerholm hjalp med ved afvikling af prøveture i forhandlerbiler – alt under stram og effektiv styring ved folkene fra Jysk Energi.

Et stort publikumshit var Elpanelet, en paneldebat fra den udendørs hovedscene, hvor Jesper Theilgaard, Frank Hvam og Anna Hilden fra FDELs bestyrelse debatterede elbiler i almindelighed og Jespers fossilbil i særdeleshed. Anders Morgenthaler var den festlige moderator.

Paneldebatten med Frank Hvam, Jesper Theilgaard, Anders Morgenthaler og FDELs egen Anna Hilden trak stort publikum.

Blæsten gik mere end frisk over Limfjordens vande den dag, men alligevel havde rigtig mange mennesker fundet vej til festivalen. Mange var meget interesserede og vidende, nogle kørte allerede elbil. En del var nok primært kommet for at se og høre de hurtige fossilbiler, der drønede rundt et stykke vej derfra som led i Struer Racingfestival – men mon ikke vi fik nogle af dem i tale også. Alt i alt et meget vellykket arrangement, som Jysk Energi – i samarbejde med FDEL – har planer om at gentage i 2019 andre steder i landet.

 

 

 

 

 

 

Artikler om Elbilfestivalen:

I Politiken PS 1.7.2018

https://politiken.dk/indland/art6611000/Er-der-en-brugt-Tesla-til-Jesper-Theilgaard

I Motor-magasinet 27.6.2018:

https://www.motormagasinet.dk/article/view/610121/elbilfestival_gav_miljobilerne_medvind