Søg
Søg
Close this search box.

FDEL var til præsentation af den nye elbil Kia EV6, som kommer til landet i løbet af sommeren. Vi synes, at bilen ser meget lovende ud og tror på, at den bliver populær i Danmark.

Bilen EV6 er en del af en serie af elektriske biler fra Kia. De har planer om at producere en række forskellige elektriske biler med en minimalistisk navngivning i form af EV for Electric Vehicle efterfulgt af et tal.

Kia har for det første taget opgaven seriøst og har designet bilen fra bunden som en ren elbil. Det betyder, at man kan forvente, at der er optimeret mere på de enkelte dele og placeringen af delene i bilen. På denne måde har Kia for eksempel fået plads til et lille bagagerum under kølerhjelmen, frunk, ud over et rummeligt bagagerum bag i bilen.  

Bilen lever godt op til de krav, man kan forvente af en elbil i 2021. Den fås med lang rækkevidde og kan oplade hurtigt – både derhjemme hvor man lader ved en almindelig lader natten over og ved en lynlader, der kan levere meget strøm under et ganske kort stop. 

Afhængig af valget af udstyrspakke og batteristørrelse ender prisen mellem 325.000 kroner og 500.000 kroner. Rækkevidden er målt efter den standardiserede metode WLTP og ligger på 394 km for det lille batteri og 528 km for det store batteri. Hvis du gerne vil vide mere om rækkevidden ved forskellige hastigheder og vinterkulde, anbefaler vi at søge efter modellerne på https://ev-database.org/ 

Derudover kan bilen leveres med anhængertræk. For nogle modeller kommer den maksimale påhængsvægt med bremse helt op på 1600 kg.

Hvis man investerer i modellen med det store batteri, har man også mulighed trække strøm fra bilens batteri, hvis man for eksempel har brug for strøm, mens man camperer. 

Da Kia er i samme koncern som Hyundai, lancerer Hyundai bilen Ioniq 5, som er baseret på samme teknologi som Kia EV6. De to biler har meget til fælles, så det er værd at undersøge begge muligheder. 

I Elbilforeningen FDEL glæder vi os over de mange nye modeller, der kommer på markedet i år. Udvalget bliver bredere og bredere, og Kia EV6 er endnu et bud på en virkelig god, moderne elbil.