Søg
Søg
Close this search box.

Kør Grønt Kampagnen skal få danskerne til at skifte til elbil

En betragtelig reducering af CO2-udledningen i persontransporten, dét er, hvad Copenhagen Electric i Region Hovedstaden og Elbilforeningen arbejder for. Flere danskere skal køre i elbil, og derfor gentager de nu for fjerde gang kampagnen Kør Grønt. Borgere og bilister på Sjælland får igen mulighed for at prøve en elbil og høre mere om, hvordan man kan skifte til elbil og være med til at reducere klimapåvirkningen – uden at det går ud over privatøkonomien. 

I august og september er borgere på Sjælland inviteret til at møde og prøve elbiler ved fem arrangementer under kampagnenavnet Kør Grønt. Formålet er at inspirere til at udbrede bæredygtig mobilitet i persontransporten. 

Fra Elbilforeningens forperson, Christian Nolsøe Nielsen, lyder det:

 “Hvis man som bilist ikke ved så meget om elbiler, melder der sig mange spørgsmål ved tanken om, at éns næste bil højst sandsynligt bliver en elbil. På Kør Grønt-dagene får man mulighed for at høre mere om elbiler og få svar på sine spørgsmål. Endnu vigtigere, man får lejlighed til selv at prøve en elbil. Elbiler er super sjove og super nemme at køre i, og vi har set rigtig mange gange, at når folk først har prøvet en, så bliver de helt bidt af det. Kør Grønt Kampagnen er med til at afmystificere elbilen og til at få folks øjne op for elbilens fordele.”

Mange gør sig tanker om at skifte til elbil, men tør måske ikke tage springet. Kør Grønt-turnéen skal derfor være med til at sætte skub i salget af de nul-udledende elbiler. Turnéen kommer fra på lørdag d. 27. august og de fire følgende lørdage til:

    • Hillerød, lørdag d. 27. august kl. 10-15, Torvet ved slotssøen
    • Roskilde, lørdag d. 3. september kl. 10-15, Hestetorvet
    • Køge, lørdag d. 10. september kl 10-15, Stationspladsen
    • Helsingør, lørdag d. 17. september kl 10-15, Pladsen ved Kulturværftet
    • Slagelse, lørdag d. 24. september kl 10-15:00, Nytorv

Alle datoer kl 11 og kl 13 vil der være en kort introduktion til opladning ude og hjemme ved elbil- og ladeekspert. Varighed ca. 15 min.

Bilmærkerne Aiways, Cupra, Kia, Maxus, MG, Mercedes, Nissan, Polestar, Renault, Skoda, Toyota, VW og Xpeng medbringer elbiler til både udstilling og prøvekørsler. Ladeoperatøren E.ON Drive vil også være til stede og vise forskellige ladeløsninger.

I alle byer kan borgerne desuden møde forhandlerne samt lokale el-bilister, der har erfaring med elbiler fra et bredt udvalg af producenter og på den måde få en dialog om hverdag og ferie med elbil.

Vind en elbil i op til 14 dage – aktiviteter for hele familien

For at gøre det attraktivt for hele familien at deltage, tilbyder Kør Grønt en familie-quiz, hvor man har chance for at vinde en elbil i op til 14 dage.

Kør Grønt udvider med informationsmøder

Som led i kampagnen tilbyder Kør Grønt også kommuner et samarbejde om at arrangere informationsmøder om etablering af opladning målrettet kommunens borgere, boligforeninger og virksomheder. Læs mere om møderne og hvordan man kan tilmelde sig på kampagnens hjemmeside kør-grønt.nu.

Kør Grønts Partnere

Region H – Copenhagen Electric, Elbilforeningen, E.ON Drive, Aiways, Cupra, Kia, Maxus, Mercedes, MG, Nissan, Polestar, Renault, Skoda, Toyota, VW, Xpeng, Hillerød kommune, Helsingør kommune, Køge kommune, Roskilde kommune og Slagelse kommune.

Se hele pressemeddelelsen her.

Foto: Copyright Kør Grønt Kampagnen