Søg
Søg
Close this search box.

Lokalt produceret solenergi skal fyldes på elbiler i Avedøre

Elbilforeningen byder et nyt initiativ fra den lokale borgergruppe i projektet Avedøre Green City velkommen. En solcelleoverdækning af fire nye ladepladser ved Hvidovre Gymnasium på Københavns Vestegn forbinder på en meget synlig måde produktion og forbrug af energi.

Ladestanderne, der bliver de første i området, etableres på initiativ fra borgergruppen fra projektet Avedøre Green City. De søgte Hvidovre Kommunes Pulje til Grøn By om økonomisk støtte til projektet og modtog midlerne i oktober 2020. Projektet er desuden støttet af Easypark. 

Sammen med non-profit organisationen European Green Cities og firmaet Solar Lighting Enterprise ApS er borgergruppen kommet på løsningen med to ladestandere, der hver kan oplade to elbiler og overdækkes af en carport-lignende løsning med solpaneler på toppen. Konstruktionen er designet til at komplementere omgivelserne og kommer til at fungere som ambassadør for grøn omstilling og grøn mobilitet på et centralt sted.

 

Det lokale Energifællesskab bakker op 

”De solcelleoverdækkede ladestandere er en helt ny måde at tænke e-mobilitet på og er et symbol på borgernes engagement i Avedøre Green City. Det er en meget spændende milepæl i Avedøre Green City”, siger formand Johannes Pleidrup efter bestyrelsesmødet i det lokalt ejede Energifællesskab Avedøre A.M.B.A. Bestyrelsen besluttede enstemmigt at påtage sig at realisere de to gange 22 kW ladestandere beskyttet af en solenergi-producerende overdækning for en borgergruppe fra Avedøre Green City. 

Den bæredygtige konstruktion består af seks stålben, der bærer tre douglasbjælker og et solcelletag på 11,88 kWp (kilo Watt peak udtrykker et solcelleanlægs ydelse). Det er udviklet og bygges af firmaet Solar Lightning Entreprise ApS, der også har påtaget sig opgaven som operatør på ladestanderne. Prisen pr kWh forventes at blive 3,60 kr oplyser operatøren.

Anlægget leverer den første lokalt producerede energi til Energifællesskab Avedøre, der samtidig forbedrer infrastrukturen for elbilister i området og bidrager til reduktionen af CO2-udledning. Anlægget er planlagt til at være i drift den 31. maj.

Elbilforeningens pressetalsmand Mads Aarup udtaler: “I Elbilforeningen glæder vi os over alle initiativer, der giver danskerne flere muligheder for opladning og roaming. Vi kan kun opfordre andre lokale entusiaster til at lade sig inspirere af eksemplet fra Avedøre. Vi glæder os også over at se endnu en åben ladeoperatør på markedet.

Se mere om projektet Avedøre Green City og organisationen European Green Cities her: greencities.eu/agcnyhedsbrev

Læs også Elbilforeningens vejledninger til kommuner, virksomheder og boligorganisationer.

Topfoto: Perspektivtegning fra Solar Lightning Consultants ApS