Søg
Søg
Close this search box.

Vær med! – Nyt projekt tester muligheden for at booke en ladestander 

I projektet Book en Ladestander, der er skabt på initiativ af Region Hovedstadens elbilindsats Copenhagen Electric, vil muligheden for at booke en ladestander blive testet henover sommeren. Spændede initiativ, mener Elbilforeningen.

Med appen POWERFUEL bliver det fra denne uge for første gang muligt at booke en ladestander og bestille en ladetid på udvalgte steder. 

Formålet med projektet er at blive klogere på, hvilke eventuelle barrierer, der fremadrettet skal tages hensyn til, når infrastrukturen for elbiler skal udbygges. Elbiler har en afgørende plads i fremtidens grønne transport mener Region Hovedstaden. Men før elbilernes fulde potentiale kan indfries, må man først skabe den nødvendige infrastruktur, så elbiler nemt kan komme fra A til B – også over længere distancer. En af de større barrierer for at købe en elbil er, at det kan være svært at planlægge sin rute i forhold til, hvornår man har adgang til en ladestander (Kilde: Rapport fra Region Hovedstaden, 2020).

”I Region Hovedstaden har vi satset benhårdt på elbilområdet og har en ambition om at være foregangsregion for udvikling af klimavenlig transport. En del af ambitionen er, at vi vil være testområde for udbygningen af markedet for elbiler og ladeinfrastruktur, og vi er godt på vej. Derfor er jeg glad for, at Book en Ladestander er endnu et skridt i den rigtige retning, der kan hjælpe med at gøre det trygt at køre elbil, også på lange distancer,” siger Jens Mandrup, formand, Trafikudvalget i Region Hovedstaden.

”I takt med at flere dele af transportsektoren elektrificeres, så har vi brug for at tænke og indrette ladeinfrastrukturen mere strategisk. Til det er der behov for brugernes input og ønsker. Derfor er projektet Book en Ladestander et spændende initiativ. Projektet tager fat på en vigtig udfordring for bilisterne, når de står overfor valget at skulle skifte biltype. Viser projektet sig som en succes, fordi man på denne måde får vished for at kunne lade i et bestemt tidsrum, kan det hjælpe med at sikre mere fornuftige investeringer, bedre udnyttelse af infrastrukturen – og i sidste ende betyde, at flere vælger elbiler frem for benzin- og dieselbiler,” udtaler Christian Nolsøe Nielsen, formand for Elbilforenignen FDEL. 

Elbilister kan nu booke i Ballerup og Næstved 

Testperioden blev sat i gang ved Måløv Bibliotek den 21. juni, hvor forventningen er, at mange lokale elbilister vil være med til at teste det nye bookingsystem.

NK Forsyning i Næstved er også med i projektet. Forsyningens 70 medarbejdere og gæster får glæde af muligheden for at booke i dagtimerne – og fra klokken 16.00 og frem til klokken 08.00 næste morgen, stiller NK-Forsyning ladestanderne til rådighed for borgerne, der bor i området, eller besøgende til det nærliggende indkøbscenter.

Testperioden løber begge steder frem til udgangen af august måned. I løbet af sommeren vil der komme flere lokationer til. Følg med i appen.

Partnere i projektet

Copenhagen electric

Region Hovedstaden har en ambition om at være foregangsregion for udvikling af klimavenlig transport,  her har de blandt andet fokus på elbiler. En del af ambitionen er, at de vil være testområde for  

udbygningen af markedet for elbiler. Regionen har derfor nedsat elbilsekretariatet Copenhagen Electric  som sparringspartner og projektinitiator.  

Kontaktperson: Gent Grinvalds, konsulent Region Hovedstaden, gent.grinvalds@regionh.dk, tlf. 2977 9307 

Gate 21 

Gate 21 er partnerskabet for grøn omstilling i Greater Copenhagen. De driver grønne projekter i  

samarbejde med regioner, kommuner, vidensinstitutioner og virksomheder. Et af projekterne er Den  Regionale Datahub, hvor kommuner og regionen samarbejder om at udvikle og skalere prototyper inden  for blandt andet mobilitetsområdet. Blandt andet med projekter som ’Book en Ladestander’.  

Kontaktperson: Lise Søderberg, seniorprojektleder på lise.soederberg@gate21.dk, tlf. 2125 1426

Leverandører 

Schneider Electric 

Schneider Electric og er leverandører på henholdsvis booking af ladestander og app-løsning.  

Kontaktperson: Lars Skovly, Account Manager, Lars.skovly@se.com, tlf. 6021 7827 

POWER FUEL  

POWER FUEL er leverandør af booking- og appløsningen. POWER FUEL administrerer dagligt ladestandere hos henholdsvis virksomheder, boligforeninger og kommuner.  

Kontaktperson: Philip Rønnow, pr@powerfuel.dk, tlf. 5370 4024

Fakta om ’Book en Ladestander’ 

Finansiering: 

Projektet er finansieret af Region Hovedstaden. 

Tidsperiode: 

Projektet tester bookingsystemet fra midt juni til og med august 2021.  

Læs mere om Region Hovedstadens indsats for elbiler: 

Klik her

Topfoto: Copyright Elbilforeningen FDEL