Søg
Søg
Close this search box.

Verdens længste elbil-parade

Vejdirektoratet har stillet en del af Silkeborgmotorvejen til rådighed for et spektakulært rekordforsøg ved åbningen af silkeborgmotorvejen søndag d. 11. september. Her vil deltagerne blive vidner til det, der skal blive verdens længste parade af elbiler.


FDEL gennemfører i samarbejde med CO2 Green Drive samt projektpartnerne Bent Vistisen, Jan Meier-Larsen og Jørn Grønkjær et Guinness World Record forsøg med verdens længste elbil-parade.

Alle elbilerne placeres sidst i den store bil-kortege, der efter snoreklippet bliver de første biler på den nye motorvej.

”Vores mål er omkring 300 elbiler fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Det bliver en helt unik oplevelse at opleve fremtidens bud på miljøvenlig kørsel med elbiler” siger formanden for FDEL, Martin Messer Thomsen.

Den hidtil største elbil-parade er på 241 biler og blev gennemført i Montreal i Canada den 18. april 2015. Den 21. september 2014 satte vi i Danmark Guinness rekord på Øresundsbroen med 160 elbiler i kortege over en bro.

”Motorvejsåbningen i Silkeborg er en enestående mulighed for at profilere elbiler og elbilernes udbredelse. Og det tilmed i et af de smukkeste områder i Danmark” siger Bent Vistisen fra styregruppen. Foruden kortegekørslen vil der blive udstillet elbiler fra bilfabrikker over hele verden. Der bliver præsenteret helt nye og spændende bilmodeller, og der er allerede tæt kontakt til forhandlere og importører. Ved FDEL´s stand bliver der dagen igennem arrangementer, der sætter fokus på bl.a. teknik, design, energi og afgifter.

Som ekstra profilering af elbilerne afsluttes rekordforsøget med en elbil-parade gennem Silkeborg i en rute, der former symbolet ”CO2”. Det sker som en del af det globale klima- og teknologiprojekt CO2 Green Drive, som er startet af kunstneren Jakob Fuglsang Mikkelsen. Projektet blev første gang opført under COP15 i København. Paraden slutter med en ”Cat Walk”, hvor elbilerne vises frem som modeller på en scene. Alt sammen for at give de mange gæster, turister og elbilentusiaster en involverende og fælles oplevelse.

Elbilerne er højaktuelle på den politiske dagsorden, og Klimarådet har netop offentliggjort sin rapport Afgifter der forandrer med to klare anbefalinger til regeringen om snarest at sænke afgiften på elbiler og afgiften på el.

”I Danmark ønsker vi at fastholde vores førerposition som det mest innovative og grønne land i verden, og verdens længste parade af elbiler vil være et godt signal at sende i forbindelse med indvielsen af den nye motorvej,” understreger Jørn Grønkjær fra styregruppen.

Forberedelsen af Guinness World Record forsøget og det store praktiske arrangement foregår i samarbejde med bilimportører og -forhandlere samt en række andre virksomheder og sponsorer.

Yderligere oplysninger:
Partner og styregruppemedlem Bent Vistisen – mobil 2490 6575
FDEL bestyrelsesmedlem og partner Jan Meier-Larsen – mobil 6110 8412
Partner og styregruppemedlem Jørn Grønkjær – mobil 2462 0266

Tilmeldingen finder du her:

https://fdel.nemtilmeld.dk/4