Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Anskaffelse af opla...
 
Notifications
Clear all

[Løst] Anskaffelse af oplader.

4 Indlæg
3 Users
0 Reactions
1,692 Antal kig
0
Topic starter

Har netop købt Hyundai 64 KWH Essential 2022. Nogen forslag til indkøb af oplader, som skal opsættes i carporten. Har solceller og varmepumpe, så tænker den skal være uden abonnement.

4 Answers
0

Jeg har samme konstellation: parcelhus med solceller, elvarme og købt ladeboks.

Når du ikke har andre præferencer, kan du måske skele lidt her for have en fremtidssikret boks, som kan styres afhængig af elpris, solcelle-produktion og/eller blæsevejr. Jeg selv har købt en go-eCharger 😉
https://intercom.help/monta-aps/en/articles/4804988-supported-charge-points
https://www.trueenergy.io/charge-boxes/

Mvh Andreas

 

- Ellert/CityEL siden 2006
- 6 kWp Solar siden sept. 2012
- Nissan eNV200 Evalia, 2016
- Renault ZOE Q210 (Bj 2013), 2017-2019
- Tesla Model 3 LR RWD siden juni 2019
- go-eCharger ladeboks

0

Hej Torben,

Ja, du skal bare sætte en 11kW oplader op, som trækker fra husets eltavle, dvs det er ikke gør det selv arbejde, men noget elektrikeren klarer:
https://fdel.dk/vejledninger-til-etablering-af-ladeinfrastruktur/til-elektrikeren/

Der er ingen grund til hverken abonnement eller elafgiftsrefusion, for din reducerede elvarmeafgift over 4000 kWh om året (hvor elbilens forbrug må antages at ligge) er til ca nul afgift (faktisk 0,8 øre + moms pr kWh). Og der er heller ingen udfordringer med solceller.

Så tillykke med det - og jeres nye elbil 🙂

Mvh 

Mads

Bestyrelsen

0
Topic starter

Hej Mads!

Tak for dit svar. Skal jeg have en speciel oplader som tapper strømmen, når den er billigst (eller sørger bilen for det) eller er det slet ikke aktuelt, når man har solceller. Jeg har fået anbefalet en wallbox pulsar plus, kender du den eller kan du anbefale en anden?

vh.Torben 

0

Wallbox og mange andre laver fine ladebokse.

Men husk at det sjældent er ladeboksen, der sørger for intelligent ladning, men noget software på nettet / i skyen som ved hjælp af data fra blandt andet elmarkedet sørger for at optimere opladningen med købestrøm - enten ved at fjernstyre elbilen eller ladeboksen. Mindst en af dem skal således være online og styrbar.

Solcelle-opladning kræver normalt, at der også er adgang til en smart elmåler (smartmeter), så softwaren ved, om der løber strøm ind eller ud af huset.

Uden at være videnskabelig, kan man få et indtryk af styrbare ladebokse ved at se på listen af kompatible ladebokse hos Monta, True Energy eller andre firmaer, der arbejder seriøst med software til elbilopladning. Hvis de kan bruge den, kan andre og fremtidige systemer nok også.

Uden hverken at kende eller anbefale True Solar særskilt, så mener jeg at True Energy nok snart er på banen med solcelle-opladning igen.

Når man har solceller eller reduceret elvarmeafgift (eller begge dele), så er elafgiftsrefusion ikke aktuelt, men der kan være mange andre grunde til stadig at have elmåling og andre IT-funktioner online til ladeboksen.

Del: