Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

KIA advarsel mod re...
 
Notifications
Clear all

KIA advarsel mod regelmæssigt brug af nødlader 6 A (giver for lidt strøm)

1 Indlæg
2 Users
0 Likes
1,867 Antal kig
0
Topic starter

Under et besøg hos vores Kia leverandør (Andersen & Martini i Ballerup) fik jeg følgende besked af deres reservedelsfolk:

Vær opmærksom på at den nye type nødlader, der er begrænset til max. 6 A [på 1 fase] virkelig er en nødlader. Bilens batteri har ikke godt af at blive ladet med en så lille strøm.

Da vi købte vores e-Niro i 2020, modtog vi den tidligere KIA mormorlader, der kan indstilles mellem 8, 10, eller 12 A (på 1 fase).
Som jeg forstod det, kan bilens batteri fint leve med ladning på disse strømstyrker.
Dette forudsætter selvfølgelig, at elforsyningen og den tilhørende installation er velegnet til dette (f.eks. et CEE stik, 16 A, 1 fase)

1 Answer
0

Li-ion batterier har ingen problemer med langsom ladning. Tvært i mod. Forhandleren må have misforstået noget. 

Dog vil en 6A lader kun give 230V x 6A = 1,38 kW og udfordre din tålmodighed en hel del!
Det giver kun ca 30kWh på batteriet i døgnet efter lidt ladetab.

Der er eksempler på, at bilens indbyggede lader er lidt mindre effektiv ved lave effekter end ved dens nominelle last (som nok er 16A pr fase). Derfor kan det koste lidt flere kWh fra nettet at lade batteriet op så langsomt op. 

Så der er flere grunde til at få en rigtig lader med en rigtig elinstallation.

Del: