Velkommen til Elbilforeningens forum!

Går du rundt med et hav af spørgsmål om elbiler? Så er du kommet til det rette sted. Her i forummet kan du nemlig få svar på stort og småt om elbiler og opladning. I panelet sidder nogle af foreningens mest erfarne elbilister klar til at svare på dine spørgsmål.

Opret en profil eller brug din Facebook-profil til at logge ind med for at stille spørgsmål eller kommentere. Du behøver ikke at være logget ind for at læse indlæg.

Du behøver ikke at være medlem af foreningen for at bruge forummet.

Vil du hellere tale med nogen – eventuelt fra dit eget geografiske område? Så kan du tage kontakt til en af vores mange elbilambassadører.

Og der er meget mere hjælp at hente under menupunktet Overvejer du elbil?

Notifications
Clear all

Mormorkabel

3 Indlæg
3 Users
0 Likes
907 Antal kig
0
Topic starter

Er der fare eller ulemper forbundet med at oplade en plug-in hybrid med mormorkabel? Vi kører meget æidt og egen ladestander og abonnement er derfor for dyrt

TueS Topic starter 24/06/2021 6:57 am

Og tillægsspørgsmål: skal man undgå at lade for mange timer?

Vi har et autoriseret stik med jord ved carport, så vi bruger ikke forlængerledning e.l.

Topic Tags
2 Answers
0

Istedet for en længere forklaring om forskellige ladetyper,  installationer og strømstyrker tror jeg det bedste svar jeg kan give jer fra Elbilforeningen er at I skal læse vejledningen fra Sikkerhedstyrelsen : 

https://www.sik.dk/privat/goer-det-sikkert/el/brug-elprodukter-sikkert/oplad-din-el-bil-sikkert-0#  

Hvis der er nogen som helst tvivl om kvaliteten af jeres installation (og det er ikke så meget selve stikket i carporten, men omkring ledninger, tilslutning til målerskab og eventuelle samlinger undervejs (som der helst ikke skal være nogen af) - så må rådet være at lade  jeres elektriker kontrollere installationen og den lader I vil bruge. 

 

 

Dette indlæg blev modereret 3 år siden af Hans Peter Andersen
0

Hej Tue S

Uanset om man lader elbil eller plugin er der tale om langvarig hård belastning af elinstallationen. Et "autorisert stik" er en nødvendig forudsætning, men ikke nok til at ladning kan foregå forsvarligt. Det drejer sig nemlig mindst lige så meget om det, der er bag stikket, som selve stikket.

Det er vigtigt, at I har et korrekt dimensioneret kabel bag stikket uden sløjfer direkte til egen gruppe med korrekt fejlstrømsrelæ i tavlen. Så det er korrekt som HPA svarer ovenfor, at I skal have installatøren til at kontrollere elinstallationen, gerne ud fra FDELs vejledning til elektrikeren: 
https://fdel.dk/vejledninger-til-etablering-af-ladeinfrastruktur/til-elektrikeren/

Mvh 
Mads

Del: