Indvielse af semihurtigladere på Langeland

Langeland og elbiler giver nu rigtig god mening. Derfor er der opført en række nye semihurtigladestandere på øen. Alle kan lade her, også udlændinge, UDEN særlige abonnementer – og endda gratis i begyndelsen. Elbilforeningen ønsker tillykke.

Fonden Langelands Elforsyning har sørget for, at der ikke er flere undskyldninger for ikke at besøge den smukke ø, selv om man er elbillist.

Ladeinfrastrukturen for elbiler på Langeland bliver nu markant forbedret, idet der nu bliver hele 5 offentlige ladestandere på øen. Hidtil har der slet ikke været offentlige ladestandere på Langeland.

En økonomisk medvirken fra Fonden Langelands Elforsyning har skabt den nødvendige forudsætning for opsætning af ladestandere i Rudkøbing, Spodsbjerg, Lohals, Humble og Bagenkop. Desuden får Langelands Elforsyning selv opsat en ladestander til intern brug ved administrationsbygningen på Spodsbjergvej 141 i Rudkøbing.

Fonden Langelands Elforsyning og GO2Green har haft et meget konstruktivt samarbejde med Langeland Kommune, hvor kommunen har stillet to p-pladser til rådighed på følgende lokaliteter: Biblioteksgården i Rudkøbing, den offentlige p-plads v. Købmanden i Humble og p-pladsen på Havnen i Bagenkop. I Spodsbjerg har den private havn bidraget med 2 pladser, og det samme har Lohals Havn, hvor ladestanderen bliver placeret ved Havnekontoret.

Fonden Langelands Elforsyning og GO2Green har valgt at samarbejde med en ny operatør på det danske lademarked, Sperto. Der har i forbindelse med dette valg og samarbejde været stor fokus på driftssikkerhed, hastighed, fleksibilitet og prissætning.

Fonden Langelands Elforsyning vil gerne brande Langeland som en grøn ø, og derfor vil der i den første tid kunne lades gratis strøm fra de opsatte ladestandere på øen.

Til daglig vil prisen pr. kWh være på 3,50 krone, som er en meget konkurrencedygtig pris i forhold til andre udbydere.

Med Fonden Langelands Elforsyning som primus motor, så er vi stolte over, at ladeinfrastrukturen for elbiler på Langeland nu bliver rigtig god.

Derfor glæder vi os til, at den første ladestander bliver indviet i Biblioteksgården, fredag den 12. oktober kl. 14.30.

Her vil borgmester Tonni Hansen sige et par ord og klippe den grønne snor. Efterfølgende bydes der på gratis kaffe og kage ved Brugsen i Rudkøbing indtil kl. 16.00.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte Direktør Kim H. Hansen, Fonden Langelands Elforsyning, tlf. 21 74 42 86, eller Projektleder Niels Christian Nielsen, GO2Green, tlf. 20 47 96 38.

 

Hvilken effekt kan brugerne forvente at lade med – og hvilke stiktyper kan anvendes?

Med forbehold for idriftsættelsen af alle standere, som er igangværende, bliver der tale om 3 AC-standere med op til 14 kW og 2 AC/DC-standere med op til 22 kW på AC og 24 kW på DC. 
Alle stiktyper kan anvendes! På AC er det selvfølgelig type 2 (hunstik). På DC kan man vælge mellem CCS og CHAdeMO. Læs evt. også https://fdel.dk/guides/ladning/guide-til-ladning/