Søg
Søg
Close this search box.

Ladestandere ved stationerne vil bidrage til sammenhængende og grøn transport på tværs af transportformer

Elbilforeningen har afgivet høringssvar til DSB om pulje til mere trygge, attraktive og grønne stationer under Infrastrukturplan 2035.

Puljens formål er at gøre stationer på statens jernbanenet mere trygge, attraktive og grønne blandt andet ved at skabe bedre sammenhæng mellem stationsområdet og tilstødende områder ved at understøtte forholdene for til- og frabringertransport f.eks. i form af lademuligheder.

Elbilforeningen mener, at ladestandere ved stationerne vil øge fleksibiliteten for såvel nuværende som kommende elbilister. Denne øgede fleksibilitet kan potentielt bidrage til, at det bliver mere attraktivt at benytte elbil til og fra stationen og dermed øge brugen af toget. Og det vil reducere trængslen på vejene.

Ladestandere ved stationerne vil primært være relevante for taxaer, brugere af dele-elbilsordninger, togpendlere – der kører i bil til og fra stationen – samt beboere fra boligforeninger i nærområdet uden adgang til egen lader.

Elbilforeningen vurderer, at der kan satses på både destinationsladere, fordi disse er relativt billige at etablere, og hurtigladere, fordi disse kan være relevante for taxaer og henset til stationernes attraktive beliggenhed med meget hente- og bringetrafik.

I forhold til tidsbegrænsning for brug af laderne bør dette som udgangspunkt undlades. I stedet kan der med fordel stilles krav om, at pladserne kun må benyttes, når køretøjet er tilsluttet opladeren (tilslutningspligt).

Læs hele FDEL’s høringssvar her og høringsteksten her.