Spirii udfordrer markedet for opladning til elbiler

Pressemeddelelse fra Spirii: Startup er klar med innovative og intelligente løsninger til opladning af elbiler og tager dermed kampen op med det etablerede eMobility-marked. Spirii går målrettet efter at dække uopfyldt behov hos bl.a. virksomheder og kommuner, der vil oplade kunders, medarbejderes, borgeres og egne flådebiler enkelt, intelligent og omkostningseffektivt. Selskabets innovative software er fremtidssikret og løser kommende kapacitetsudfordringer. Målsætningen er en ledende markedsposition inden for få år.

Danmarks tårnhøje grønne ambitioner, et elbilmarked i rivende udvikling og en stigende efterspørgsel på ladeinfrastruktur til elbiler, kræver nytænkning og innovative løsninger.

Det mener en gruppe af de mest erfarne specialister inden for eMobility, som derfor har valgt at satse stort på at imødekomme markedets uopfyldte behov for effektiv og intelligent opladning til elbiler.

Det har ført til etablering af selskabet Spirii, der sætter fra land med et solidt investor-grundlag i ryggen – herunder en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb fra den internationale koncern GNRGY, der bl.a. producerer ladeudstyr til elbiler.

Spirii tilbyder ladestationer og servicepakker til bl.a. virksomheder, kommuner og boligforeninger. Foto: Enok Holsegård.

”Hvis vi skal understøtte den enorme vækst i elbilmarkedet de kommende år, er der behov for at tænke innovativ og fremtidssikret opladning. Vi skal væk fra primært at fokusere på offentlig ladeinfrastruktur til også at understøtte smart opladning derhjemme og i det semi-offentlige – på arbejdspladsen, p-huse, boligforeninger og ved indkøbssteder – de steder hvor elbiler holder stille længst tid. Og det skal ske på en måde, så belastningen af elnettet minimeres mest muligt og brugeroplevelsen er enkelt og smart. Den udfordring løser Spirii – blandt andet ved hjælp af den innovative software, som vores specialister har udviklet,” siger Spiriis adm. direktør Tore Harritshøj, der som tidligere adm. direktør i energiselskabet E.ON kommer med mange års erfaring fra eMobility-markedet.

Sammen med selskabets stifter og driftsdirektør, Torben Fog, som kommer med over 10 års erfaring med udvikling af ladeløsninger til elbiler, ser Tore Harritshøj et stort uopdyrket potentiale i markedet, især når det gælder intelligent software og digitale løsninger til opladning.

“Vores unikke position er vores software. Vi kan levere intelligente løsninger, som vi tror på bliver en helt almindelig del af fremtiden. Vores målsætning er, at vi inden for de næste to til tre år bliver en af de vigtigste spillere på det nordiske marked for intelligent opladning af elbiler,” anfører han.

Tore Harritshøj er tiltrådt som administrerende direktør i Spirii oktober 2019, og tilslutter sig dermed en udbrydergruppe bestående af eMobility-specialister fra E.ON, der desuden kommer med erfaring fra både Clever, Tesla, Better Place og GreenMobility. Gruppen har målrettet fokus på at udvikle software og smarte opladningsløsninger og opfylde et omfattende behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger og p-huse, der nemt og effektivt skal kunne oplade kunders, beboeres, gæsters og egne elbiler. Spirii vil udvikle og tilbyde løsninger til disse segmenter med fokus på digitale platforme, enkelthed og effektivitet – både når det gælder brugerinterface, pris og intelligent opladning.

”I år slår elbilsalget i Danmark rekord, og markedet er åbenlyst klar til en ny spiller, der sætter kunden – både den private elbilist og den store virksomhed – og smarte, digitale løsninger i centrum. Udviklingen på markedet går nu så hurtigt, at der er behov for et koncept for ladeløsninger, der sikrer, at man meget hurtigt kan adaptere nye teknologier, kundeadfærd og -behov. Med Spirii bygger vi en forretningsmodel og en platform, der sikrer dette – og vi har markedets bedste kompetencer samlet,” siger Tore Harritshøj.

Spirii Connect

  • Med Spiriis software og ladeplatform, Spirii Connect, kan kunden nemt overskue og tilgå opladning i ladenetværket med moderne betalingsløsninger.
  • Platformen giver mulighed for kommunikation med ladestandere, løbende monitorering og online fejlretning, ligesom ny software hele tiden kan pushes ud til ladestanderne for at opgradere funktionaliteter.
  • Platformen giver virksomheder, kommuner og boligforeninger mulighed for at tilbyde adgang til opladning til medarbejdere, beboere og kunder/gæster og differentiere mellem brugere, pris og afregning.
  • Når ladestanderne er tilknyttet Spirii Connect bliver der automatisk sørget for, at de tilkoblede elbiler får maksimal udnyttelse af strømkapaciteten hele tiden – gennem Spiriis Load Management software.
  • Med Spiriis intelligente software og ladeløsninger kan man minimere den samlede samfundsomkostning i forbindelse med elektrificering af transporten.

Yderlige oplysninger:

Direktør Tore Harritshøj, Spirii, tlf.: 31 33 37 47, e-mail: tore.harritshoj@spirii.dk

Kommunikationschef Karen Marie Jensen, Spirii, tlf.: 53 74 62 72, e-mail: karenmarie.jensen@spirii.dk